avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie.
Singurele actele care le am la acest teren sunt actul de donatie ,planul parcelar intocmit de primarie.
Nu stiu nici macar localizarea exacta a acestui teren.
Care sunt pasii necesari pana sa pot pune la vanzare acest teren?Mentionez ca nici macar succesiunea nu este facuta pentru ca pana acum o luna nici macar actul de donatie nu a fost corectat(prezenta greseli care au fost rectificate).

Care este ordinea operatiunilor care trebuiesc intocmite si la ce institutii trebuie sa merg pentru toate acestea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:09, 14 Septembrie 2009
In primul rand trebuie sa mergi la un notar pentru a deschide succesiunea si tot el te va indruma si cu privire la vanzare.

Banuiesc ca terenul este extravilan, daca este parcelat si intabulat poti sa faci carte funciara pentru a-l putea vinde.

In cazul in care nu este facuta intabulare nu se poate face carte funciara si lucrurile se complica putin in sensul ca trebuie sa mergi in instanta.

Petru inceput mergi la notar pentru deschiderea succesiunii.

Bafta!
Dezbatem succesiunea. Trecem in masa succesorala acest teren.
Facem documentatia cadastrala pentru teren si impreuna cu donatia si certificatul de mostenitor mergem la OCPI in vederea intabularii.
Cu incheierea de intabulare si actele de proprietate vindem.

Am vrut sa obtin o adeverinta pentru acest teren daca este sau nu intravilan ca sa calculeze notarul taxa pentru succesiune.
Si am descoperit ca numarul de parcela era gresit si am fost pasat de primarie vreo 3 luni.
In final am corectat acel act de donatie si vroiam sa-l evaluez dar nu am la el cadastru.
Cadastru se face de catre o institutie de stat sau de catre o firma privata si banuiesc ca intai sa fiu mostenitor(dezbat succesiune) si deci nu inainte pot solicita acest cadastru/intabulare.

Deci cu alte cuvinte fara certificat de mostenitor nu pot solicita aeste lucrari?Sa mai salvez timp pentru ca mai am alte doua acte gresite in masa succesorala si nu vroiam sa dezbat succesiunea pe bucati dar se pare ca nu am alta cale.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
cerul, utilizator
Puteti dezbate succesiunea si `pe bucati` cum spuneti dvs. in ipoteza in care bucata de teren despre care vorbiti nu face parte din aceiasi suprafata -numar cadastral, parcela- cu celelalte.

In rest, da .. nu puteti decat dupa dezbaterea succesiunii.
Am 3 titluri de proprietate si toate erau gresite asa ca trebuie sa le rectific inca pe doua.
Asta spuneam "bucati".Am vrut sa fac la toate odata si sa termin cat mai repede dar e mai complicat...

Va multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

De ce succesiunea facuta prin judecatorie nu e atat de credibila ca aceea de la notariat ContSters322195 ContSters322195 Zona din care provin este Gorj, unde se extrage carbunele. Din cauza cautarilor de carbune, cariera a negociat cu oamenii privind terenurile si casele aflate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am facut succesiunea partiala pentru un apartament ... cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe ... (vezi toată discuția)
Partaj după ce moștenitorii au ajuns la o înțelegere: în instanță sau la notar? sorin33 sorin33 1 Pt,dezbaterea succesiunii,am primit anexa 24 de la primarie si am ajuns la o intelegere cu toti mostenitorii trecuti in anexa cu privire la impartirea masei ... (vezi toată discuția)