avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru deranjarea linistii publice

Buna ziua,

Acum cateva zile am chemat cativa prieteni pe la mine sa bem o bere, si cu asta a venit si muzica la un nivel nu foarte ridicat (parerea mea), dar aparent destul incat sa deranjeze cel putin un vecin.

A venit politia, m-am legitimat si am discutat cu el, si mi-a dat avertisment verbal. Cam in 30 min - 1h s-a spart petrecerea. Politistul a venit in jurul orei de 00:20 (dar nu sunt sigur ca e aproape stearsa ora de pe procesul verbal).

Peste 2 zile, ma trezesc cu un politist la usa cu un proces verbal de amenda pentru deranjarea linistii publice, de 5 milioane.

Acum sunt cateva lucruri care ma deranjeaza:
1. Procesul verbal nu e inteligibil si e scris cu creionul (s-a chinuit politistul sa citeasca ce scria pe el, dar nu prea a reusit)
2. Nu a venit nici un politist a doua oara in aceeasi seara

Eu as vrea sa fac contestatie, pentru ca nu mi se pare corect. Dupa ce am primit avertisment chiar am dat muzica mai incet (desi nu am putut sa le spun prietenilor sa vorbeasca in soapta), si la maxim 1h au plecat, si nu am primit o a doua vizita de la politisti. De asemenea, nu stiu care e limita legata de dB, si mi s-ar parea normal sa vina cu o dovada ca am depasit aceasta limita.

Ce as putea sa scriu in contestatie ?

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
predavlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 10:17, 27 Mai 2014
Ceea ce ati scris aici pe forum.
Stimate domn,

Apartamentul de bloc nu e un loc potrivit pentru chermeza. Majoritatea locatarilor se odihnesc, dupa miezul noptii. Pentru distractie si dans s-au inventat cluburile de noapte. Faptul ca ati primit o amenda, dupa ce, in prealabil, ati primit avertisment verbal inseamna ca ati deranjat in continuare locatarii si acestia au sunat din nou la Politie pentru aceeasi chestiune. Nu cred ca aveti castig de cauza la contestatie pentru ca politistul a constatat personal fapta. Politia nu trebuie sa vina de 7 ori ca sa aplice o amenda, o poate aplica de prima data - chiar sunt incurajati de sefi sa faca acest lucru. Data viitoare distrati-va cu prietenii undeva in oras!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice Neacsu257 Neacsu257 Buna seara! In primul rand imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie. Nefiind in tema si nemaiavand probleme de acest gen,as dori un sfat de la ... (vezi toată discuția)
Intrebara sile92 sile92 Azi noapte am chefuit cu niste prieteni , si pe la ora 4 au aparut la usa 2 politisti , eu impreuna cu un prieten le-am dat buletinele , au notat datele , si ... (vezi toată discuția)
Amenda deranjarea linistii publice RPaul RPaul Buna, am niste intrebari daca se poate. Sunt minor, 16 ani, mama a fost plecata din localitate in data de 24.05.09, si am chemat niste prieteni la mine. ... (vezi toată discuția)