avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate fi coasigurat ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate fi coasigurat ?

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca sotul are contract de munca cu timp partial de 2 ore, cu functia de baza......sotia poate deveni coasigurat, sau trebuie neaparat ca sotul sa aiba contract de munca cu 8 ore?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 27 Mai 2014
Avand in vedere ca sotul dvs are c.i.m. incheiat chiar si cu timp partial, atunci este asigurat in sistemul de sanatate.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
in acest caz, sotia poate fi coasigurat.......prezinta la soc unde lucreaza sotul, certif casatorie, declaratie pe propria raspundere ca nu are venituri, si societatea ii elibereaza adeverinta precum ca este coasigurat, e bine asa?
Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Prin umare , au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate anamaria822 anamaria822 Nu mai lucrez de 5 luni si am ramas insarcinata.Cum pot beneficia de asigurarea medicala?Trebuie sa platesc din urma? (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Asigurarea medicala sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de tutore si mama pot beneficia de asigurarea medicala a baiatului meu (19 ani) care are handicap grav ... (vezi toată discuția)