avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Nu mai lucrez de 5 luni si am ramas insarcinata.Cum pot beneficia de asigurarea medicala?Trebuie sa platesc din urma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 29 Noiembrie 2014
Fie incheiati un contract de asigurare cu Casa de Asigurari de Sanatate, fie deveniti coasigurata la sot.

Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate. Astfel, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Chiar daca deveniti asigurata sau coasigurata in sistemul de sanatate , acest lucru nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatia pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare medicala mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am o fiica in varsta de 19 ani si as dori sa beneficieze de coasigurare medicala din partea mea . Se poate si in ce conditii ? Mentionez ca fiica mea sta ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - fratele meu sadaka sadaka Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca legea permite ca fratele meu sa fie coasigurat la unu din frati/surorile sale. (vezi toată discuția)
Co-asigurare PetrescuVlad PetrescuVlad Cum se poate deveni co-asigurat ptr o persoana peste 26 de ani, ruda de gradul 1, avand ca dovada de la Circa Financiara ca nu a avut nici un venit in anul ... (vezi toată discuția)