avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 2 indemnizatii cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

2 indemnizatii cresterea copilului

Buna ziua.

Am lucrat cu contract de mandat, am ramas insarcinata, am primat concediu medical de la casa de sanatate, in 12 sept 2014 am nascut si am intrat in cresterea copilului timp de 2 ani.
Acum sunt din nou insarcinata, ar trebui sa nasc prin noiembrie anul curent, si intrebarea mea este daca voi primi doua indemnizatii de crestere a copilului? Care va fi baza de calcul a indemnizatiei ?
Eu mai pot beneficia de concediu medical ? (se va intrerupe concediu de cresterea a copilului in acest caz?)

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 29 Mai 2014
1. Deoarece al doilea copil se naste inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1 si veti avea aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Penrtru acaesta mergeti la Primarie, cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil, si completati cererea pentru cei 600 lei.
In momentul de fata ccc1 este de 1200 lei. Din ce mi-ati scris, eu am inteles ca voi primi in continuare 1200 pentru ccc1 si dupa ce voi naste al doilea copil voi primi ccc1 12oo pana primul copil implineste 2 ani, si inca doi ani voi primi ccc2 1200 lei ?

Am inteles bine ?

Multumesc !
1. - Pentru CCC1 veti primi 1200 lei.
- Dupa ce se naste al doilea copil veti primi 1200 + 600 = 1800 lei.
- Dupa ce se termina CCC1 veti intra in CCC2 si veti primi 1200 lei.

2. Indemnizatia pentru CCC2 o veti primi pana implineste copilul 2 ani.

3. Cititi din nou, cu atentie, mesajul meu anterior!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil GheOana GheOana Buna ziua! Sunt studenta si am nascut pe 15 martie 2015. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana in martie 2017. Acum sunt din nou insarcinata. ... (vezi toată discuția)