avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere pentru tata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere pentru tata?

Buna ziua,
Sotia mea a nascut pe 30 martie 2014, sotia poate beneficia de ccc copil dar as vrea sa intru eu, ceea ce ma intereseaza pe mine este daca vreau sa stau doi ani acasa cat ar fi sa iau indemnizatia ? Venitul brut pe ultimele 12 luni este cam 36000 si cand pot depune actele pentru indemnizatie initial am vrut sa intre sotia si eu nu am umblat sa fac dosarul pentru ccc copil. Va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
crissbog11, utilizator
Cel mai recent răspuns: crissbog11 , utilizator 13:54, 27 Mai 2014
Va intreb pentru ca am vazut undeva ca valoarea maxima pentru doi ani ar fi 1200 ron, si nu 85% din venit
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar:
- daca optati pentru CCC pana a varsta de 1 an indemnizatia este de cel putin 600 lei si cel mult 3.400 lei;
- daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia este de cel putin 600 lei si cel mult 1.200 lei.

2. - Actele se depun la Primarie oricand doriti dvs. si veti primi indemnizatia de la data depunerii.
- Dar daca vreti sa primiti indemnizatia imediat dupa ce termina sotia concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci trebue sa depuneti actele in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
- De la Primarie luati lista cu actele necesare conform situatiei specifice dvs.

deci nu pot lua mai mult de 1200 pentru doi ani. Va multumesc pentru raspuns mai bine raman la servici si intra sotia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil dianabos dianabos Buna seara! Incep prin a specifica ca sunt insarcinata in 18 saptamani si urmeaza sa nasc in jurul datei de 18 aprilie 2014. 1. Inca nu am inteles daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de ccc mitid84 mitid84 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti si mie cu cat se plateste primul an de crestere copil si anul al 2lea de crestere copil. In al doilea an este o suma fixa ... (vezi toată discuția)
La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce salariu? florian_m21 florian_m21 Daca imi iau concediul de crestere copil si in ultimul an am cotizat 6 luni ca angajat la o firma si 6 luni la alta firma cu salarii diferite, ultimul ceva mai ... (vezi toată discuția)