salutare, am si niste probleme
Sunt victima unui accident rutier (eu motociclist), fara vina, ea (soferita) imi "taie" calea si eu nu mai am cum sa o evit, intrand in plin in ea, prin urmare eu imi rup picioarele (dreptul mai rau), dus de urgenta la spitalul elias, avand:
1. piciorul drept rupt in 2 locuri, operat, tija.......
2. piciorul stang: degetul mare rupt, osul de pulpa de sus rupt, fara interventie chirurgicala....externat dupa 3 zile....
De la politie de la udriste am dovada de reparatie si o foaie a4 (anexa 2 sau cum s-o numi) in care se precizeaza accidentul, victima, soferita, ca s-a deschis dosar penal nr.....si ca are asigurare la carpatica.....si au zis ca nu mai tin de ei de acum incolo.
Invatati-ma va rog frumos, ce trebuie sa fac acum? Ea a zis ca vrea sa ne "intelegem". ok. unde trebuie sa mergem? ce trebuie sa facem? eu trebuie sa scot certificat medico-legal? care sunt pasii?
Va multumesc !:((:((
Trebuie deschis dosar de dauna la asigurator unde va precizati pretentiile, daune materiale si morale. Cat costa reparatiile motocicletei, cheltuielile de spitalizare, viitoarele interventii daca va fi cazul, etc.. Trbeuie scos certificat medico-legal, il va cere asiguratorul. De preferat sa apelati la ajutorul unui avocat.
Daca "va intelegeti" este foarte probabil sa nu primiti despagubirile cuvenite si astfel (semnand intelegerea/renuntarea la pretentii) veti pierde si dreptul de a fi despagubit de asiguratorul RCA.Daca puteti cuantifica o suma care sa va satisfaca si este acceptata de vinovata, incheiati intelegerea autentificata de un notar, odata cu primirea banilor.
In primul rand, trebuie sa va scoateti certificat medico-legal care sa fie depus la dosarul de daune.
Daca soferita doreste sa va despagubeasca ea este foarte bine, numai sa mergeti la un notar pentru a primi banii. Astfel ea isi poate recupera de la asigurator banii pe care vi-i da.
Bineinteles puteti apela si la un avocat !