avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Permis suspendat, conducere in timpul suspendarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Permis suspendat, conducere in timpul suspendarii

Buna ziua. Va cer ajutorul in primul rand ca nu stiu ce sa ma mai fac.
Povestea incepe asa: In data de 22.05.2014 in jurul orei 9AM am fost surprins de un echipaj de politie rutiera intr-o comuna. In urma rezultatului cu etilotestul am iesit cu o alcolemie de 0.12. Mi-sa eliberat o dovada fara drept de conducere si sa efectuat retinerea permisului pe 90 zile si amenda 765 lei. Am platit amenda la primarie si am sustinut un examen de redobandire unde am fost admis cu 15 puncte si mi-sa redus pedeapsa la 30 zile.
Problema mare este ca inca nu a trecut timpul suspendarii si am plecat cu masina pe cateva drumuri de tara unde ma impotmolisem si revenind spre casa am intrat pe un drum care ducea pe langa o unitate militara unde am fost oprit de catre cei de acolo pentru legitimare. Cei de acolo au intocmitb un raport ca am intrat pe drumul catre unitate si au predat raportul politiei de unde apartin.
Intrebari:
- la politie mi-sa spus ca drumul catre unitate este un drum public si ca mi-sa intocmit dosar penal
- ce se va intampla cu permisul in urma acestor fapte?
- ce pedeapsa mi-se poate aplica si cand voi afla?

Va rog din suflet sa ma ajutati ca nici nu stiu ce sa ma mai fac.

Tot ce stiu este ca dosarul se va trimite la calarasi dupa solutionarea cazului de catre seful de post
Recunosc ca a fost o totala inconstienta sa ma urc la volan in timpul suspendarii dar intrand de pe un drum de tara pe un drum asfaltat care ducea catre o unitate militara nu stiu cat de grave sunt pedepsele ca e socotit acel drum ca un drum public.

ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Intrebarea mea este daca permisul o sa imi fie amanat sau o sa fie doar amenda?
Lucrul acesta ma seaca pe mine ca probabil o sa fie o pedeapsa cu suspendare ca alte fapte nu am dar ce ma omoara si mai tare ca nu stiu ce se va intampla cu permisul?
Multumesc pentru raspuns Razvan dar explicativ ce parere ai de acest caz...ma refer la chestia ca nu stiu cum va decurge si cum isi va avea finalul.
Domnilor avocati stiu ca aveti un munte de cunostinte adunate dupa urma zecilor sau sutelor de cazuri...va cer cateva pareri ca sincer imi rod unghiile continuu de alaltaieri
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
dreamx2000, utilizator
Ieri am fost chemat la postul de politie si mi-sa dat o alta dovada precum ca am condus in perioada suspendarii. Si tot ieri am primit un plic de la MAI in care scria ca pedeapsa mi-sa redus la 30 de zile dupa rezultatul examenului de redobandire permis. Pe dovada de la politie in dreptul casutelor unde trebuia sa scrie sa eliberat in baza procesului verbal nu scrie nimic.
Problema a ramas aceiasi ca nu stiu nimic ce mi-se poate intampla si mai ales ca nu sunt lamurit daca imi anuleaza permisul sau ma aleg doar cu o amenda administrativa.

Va rog din suflet sa veniti cu cateva sfaturi la acese postari pentru ca nu stiu ce sa ma mai fac

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis ... 123tania123 123tania123 Buna ziua ... am o intrebare in seara de duminica ma oprit politia pe drum satesc si ma intrebat daca am permis am recunoscut ca nu ..prietenul meu era in ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis / accident Sergiu8969 Sergiu8969 Buna ziua .! Am avut un accident rutier nu grav , fara persoane ranite , eu nu detin permis de conducere , la fata locului nu a fost nici un organ de politie ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis- dosar penal/pedeapsa? costinel92 costinel92 Buna ziua! Am un amic care a condus un autovehicul fara a poseda permis de conducere cat. B... a avut o urgenta si nu a putut sa conduca unchisu care era ... (vezi toată discuția)