avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prins fara permis / accident
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prins fara permis / accident

Buna ziua .! Am avut un accident rutier nu grav , fara persoane ranite , eu nu detin permis de conducere , la fata locului nu a fost nici un organ de politie in momentul accidentului . Asta sa intamplat intr-o zi de Sambata , baiatul care a fost avariat cu masina a declarat la politie accidentul . In ziua de Luni m-au chemat la postul de politie dand o declaratie cum si ce sa intamplat . Am dat declaratia si am recunoscut tot ce sa intamplat , politistii mi-au spus ca se va intocmi un dosar penal si o sa fiu judecat , constat ca nu mai am fapte penale , este primul dosar penal ! Intrebare : Ce trebuie sa fac si ce consecinte sunt ? Trebuie sa imi angajez un avocat ? Multumesc foarte frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Sergiu8969, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:26, 17 Februarie 2015

ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).
Asta am inteles , dar am nevoie de niste sfaturi . Trebuie sa imi angajez un avocat ? Si e posibil sa primesc pedeapsa cu suspendare ?
Va sfatuiesc sa uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii.


Procedura simplificata a recunoasterii invinuirii presupunerea recunoasterii faptelor retinute in rechizitoriu.

( faptele sunt recunoscute asa cum au fost ele retinute in rechizitoriu).

Judecata se va efectua in baza materialului probator administrat in etapa urmaririi penale a procesului penal.(probatoriilor nu vor fi contestate ).



Nu se va proceda la administrarea probatoriilor noi, cu exceptia inscrisurilor, depuse in vederea retinerii circumstantelor atenuante.


Pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1 /3.



Vi se va lua o scurta declaratie.




Succes.


Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea fara permis a unui atv neinmatriculat artenieana artenieana Buna seara ce se poate intampla daca te prinde politia in comuna cu un atv neinmatriculat si condus fara permis ? (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice, alcool la volan siniuc siniuc oprit in trafic de politia rutiera si suflat in etilotest 0.47 am refuzat probe bilogice inconstient de faptul ca de la 0.4 este obligatoriu citind codul rutir ... (vezi toată discuția)