avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... conducerea fara permis a unui atv neinmatriculat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

conducerea fara permis a unui atv neinmatriculat

Buna seara ce se poate intampla daca te prinde politia in comuna cu un atv neinmatriculat si condus fara permis ?
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
artenieana, utilizator
Cel mai recent răspuns: artenieana , utilizator 15:54, 5 Noiembrie 2017
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.


Procedura simplificata a recunoasterii invinuirii presupunerea recunoasterii faptelor retinute in rechizitoriu.

( faptele sunt recunoscute asa cum au fost ele retinute in rechizitoriu).

Judecata se va efectua in baza materialului probator administrat in etapa urmaririi penale a procesului penal.(probatoriilor nu vor fi contestate ).

Nu se va proceda la administrarea probatoriilor noi, cu exceptia inscrisurilor, depuse in vederea retinerii circumstantelor atenuante.


Pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1 /3.


Vi se va lua o scurta declaratie.






Dar cazieru e curat fara abateri ai poate da cu suspendare?si na fost chemat la procuror la direct in istanta ce se poate intampla?
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
artenieana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins fara permis / accident Sergiu8969 Sergiu8969 Buna ziua .! Am avut un accident rutier nu grav , fara persoane ranite , eu nu detin permis de conducere , la fata locului nu a fost nici un organ de politie ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui atv de 125 de cc unei persoane care doar a terminat scoala de soferi categoria b, urmand sa sustina examenul teoretic Valentin7223 Valentin7223 Buna ziua, am incredintat un atv unei persoane fara permis,dar care a terminat scoala de soferi. Dupa 5 minute a fost oprit de politie si ne au pus sa semnam ... (vezi toată discuția)