Azi am depus un bilant simplificat la ANAF,la ghiseu.Firma are active 0,CA 0.Am fost refuzata pe motiv ca la tip situatie(dreapta sus) apare UU in loc de BS,si UU e doar pt.firme mari(fara detalii).Si ca,de fapt,trebuia bilant prescurtat.
Am insistat,am motivat ca respect ordinul 79/2014,ca folosesc planul de conturi simplificat din 2013.Raspunsul a fost:"ce ordin?il primesc,cum vreti,dar daca ati gresit,nu mai putei reveni,verificati maine pe site,sa vedeti".Sincer,nu m-a convins,asa ca l-am lasat.Am gresit?
Si eu sunt de parere ca este ok cum ati depus: UU. ordin 79/2014:
2.19. În cazul entităţilor nou-înfiinţate, acestea pot opta în primul exerciţiu financiar fie pentru aplicarea sistemului simplificat de contabilitate, fie pentru aplicarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009, cu modificările şi completările ulterioare. Dacă în al doilea exerciţiu financiar de raportare aceste entităţi încetează să îndeplinească criteriile prevăzute la pct. 2.16, ele sunt obligate să aplice Reglementările contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009, cu modificările şi completările ulterioare.