avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mutarea intr un alt penitenciar mai aproape de casa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mutarea intr un alt penitenciar mai aproape de casa

buna seara am un nepot care e inchis de 5 ani si ceva are de facut 7 ani jumate si e la un penitenciar de 100 si ceva de km distanta de casa ma intereseaza ce poate face sa ajunga pe bucuresti unde e distanta de 45 km de casa e pe regim inchis noi familia nu avem resursele financiare sa l putem vizita mai des din cauza distantei si a costului mare timp de 5 ani am reusit sa fim aproape de el dar cum salariile sint asa cum se stie e mai greu familia trece si printr o perioada mai grea fratelui meu i au fost amputate picioarele si nu se poate deplasa .
Se poate desfasura procedura de sesizare oficiala a autoritatii nationale a penitenciarelor in vederea mutarii la un alt penitenciar
cine poate face aceasta sesizare el sau o putem face si noi
Conform Legii nr 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, la cererea persoanei condamnate, se poate solicita transferul in alt penitenciar.

Art.45 -Transferarea persoanelor condamnate
(1) Transferarea persoanelor condamnate in alt penitenciar, ca urmare a stabilirii provizorii a regimului de executare, se dispune de catre directorul penitenciarului, conform profilarii penitenciarelor stabilite prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
(2) Transferarea persoanelor condamnate in alt penitenciar, ca urmare a stabilirii sau schimbarii regimului de executare a pedepselor privative de libertate sau pentru alte motive intemeiate, se dispune, la propunerea comisiei prevazute la art. 32 sau la cererea persoanei condamnate, cu avizul comisiei prevazute la art. 32, de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
(3) Transferarea persoanelor condamnate in alt penitenciar, daca este necesara activitatii unui organ judiciar, se dispune, la solicitarea organului judiciar, de catre directorul penitenciarului iar, in cazul persoanelor condamnate solicitate de mai multe organe judiciare in aceeasi perioada de timp, transferarea temporara se dispune de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
(4) Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor dispune transferarea temporara in situatia prevazuta la alin. (3), tinand cont de urmatoarele criterii:
a) cauzele penale in care, pentru persoanele condamnate, au fost emise mandate de arestare preventiva;
b) cauzele penale au prioritate fata de cauzele civile;
c) instantele judecatoresti au prioritate fata de celelalte organe judiciare;
d) gradul de jurisdictie a organului judiciar care instrumenteaza cauza;
e) netransferarea ar afecta grav urmarirea penala sau judecata.
(5) Cu ocazia primirii citatiei de catre persoana condamnata in cadrul unei proceduri judiciare declansate de aceasta, in masura in care condamnatul contesta initierea acestui demers judiciar, cererea condamnatului de nerecunoastere sau de retragere a cererii urmeaza a fi transmisa de indata, prin grija administratiei penitenciarului, instantei sau parchetului investit.
(6) Transferarea detinutilor in centrele de retinere si arestare preventiva ce functioneaza in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, necesara activitatii organelor judiciare, se face cu aprobarea directorului penitenciarului si informarea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate. Perioada si motivele de transfer fac parte din adresa scrisa si semnata, dupa caz, de sefii Inspectoratului General al Politiei Romane, inspectoratelor judetene de politie, directorul general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al Directiei Generale Anticoruptie, avizata de procuror. La expirarea perioadei, detinutul este depus la penitenciarul de unde a fost transferat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer detinut în afara razei domiciliului lui! deținut de ... Nata88 Nata88 Transfer detinut în afara razei domiciliului lui! Deținut de peste 65 de ani din GL care își exercita pedeapsa la penitenciarul Targusor i se aduce la ... (vezi toată discuția)
Persoana condamnata cu executare- cum poate fi transferata mai aproape de domiciliu? gabytza79 gabytza79 Logodnicul meu,domiciliat in Resita,a fost judecat intr-un dosar la Valcea,a primit o sentinta de 3 ani cu 9 luni cu executare si dupa 2 saptamani de ... (vezi toată discuția)
Cerere schimbare regim de executare a pedepsei gabytza79 gabytza79 Buna ziua.Concubinul meu este in penitenciar si doreste sa faca o cerere la regimul de executare,sa fie trecut la un regim inferior celui care este in momentul ... (vezi toată discuția)