avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara trebuie platita si pe perioada cat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara trebuie platita si pe perioada cat copilul sta la tata?

Buna ziua,
Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie sa platesc pensia alimentara si pentru vacanta de vara cat copilul sta mine. In HJ scrie ca trebuiie sa platesc pensie de intretinere 1/5 din venit net lunar. Nu scrie in numerar natura, etc. Deci practic eu imi achit obligatiile in natura. Bineinteles mama copilului vrea bani :), cum altfel...:justcuz:
Cel mai recent răspuns: CS1976 , utilizator 14:11, 28 Mai 2014
Daca nu se specifica in natura, pensia se plateste in bani. Daca exista neintelege intre dvs veci cere instantei sa lamureasca acest aspect, cine plateste si cui pensie pe perioada cat copilul e la dvs.
Chiar asa , copilul sta la mine o luna si eu platesc si pensie alimentara. Nu pot crede asa ceva.
Puteti cer in instanta sa nu ii platiti mamei pensie in favoarea copilului pt perioada cat dta la dvs o mai mare perioada de timp, in vacanta de vara si pt ca ambii parinti suny datori cu intretinere pt copilul lor, sa va plateasca dansa 1/4 din salariul net in luna respectiva.
Instanta va poate admite cererea sau respinge ca neintemeiata.
Depinde de la caz la caz, daca si pentru acea perioada mama achita cheltuieli fixe pentru copil sau nu.
Ce conteaza ce doreste mama? Faceti cum e hotararea daca nu va intelegeti.
Nu achita absolut nimic.
O sa -i duc copilul dimineata la usa si il iau dupa amiaza, in felul asta va avea cheltuieli de facut.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară pe timpul vacanței la părintele nerezident ContSters437801 ContSters437801 Tatăl copilului meu trebuie sa plateasca pensie de întreținere copil de 250lei lunar pana la majoratul acestuia.Locuinta minorului a fost stabilita la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tudorvlad3081 tudorvlad3081 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in ceea ce priveste pensia alimentara. Am primit astazi o cumunicare prin care fosta sotie solicita majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)