avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructii neautorizate, aplicare sanctiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructii neautorizate, aplicare sanctiuni

Raspuns primarie la sesizarea mea,
"Avind in vedere sesizarea dvs cu nrxxx, privind constructiile realizate de fam. xxx la apartamentul situat la parter pe str xxx, va precizam urmatoarele: In urma verificarilor documentelor detinute de Primaria xxx, nu au fost eliberate Autorizatii de construire atit pentru balcon cit si pentru zidaria protectoare a cosului de fum(legat de balcon) existente si detinute de vecinul dumneavoasra de la parter de peste 10 ani, pentru care se vor lua in perioada imediat urmatoare masurile legale in consecinta."
Intrebare:
Daca, constructiile de la parter(balconul si soclul zidit cos fum) pentru care primaria precizeaza ca nu exista autorizatii de construire, dar au vechime de peste 10 ani; si conform legii disciplinei in urbanism, aceasta mentiune "detinute de peste 10 ani", are ca efect doar amendarea locatarului care le detine, fara a mai fi obligat sa-si demoleze constructiile, abuziv executate?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:12, 18 Iunie 2014
In conformitate cu norma in vigoare orice constructie edificata fara forme legale,trebuie dezafectata
De regula primaria -prin serviciul urbamism ,in cazul de astfel de sesizari ,precizeaza daca exista respectata procedura legala sau,dispune sanctionarea proprietarului concomitent cu obligarea dezafectarii constructiei si aducerea spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate
Prin precizarea "se vor lua in perioada imediat urmatoare masurile legale in consecinta.",probabil ca primaria va dispune sanctionarea proprietarului si termen concret pentru dezafectarea constructiei
Daca proprietarul nu intelege sa dezafecteze constructia executata fara forme legale,aveti dreptul sa sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii
Multumesc mult, ynocentta
La sesizarea mea ca vecinul de la parter, prin construire abuziva a balconului(in care si-a instalat centrala termica) si legat de balcon, a unui soclu zidit ca baza a cosului de fum; surse de disconfort pentru familia mea prin fumul si gazele provenite de la aceste constructii:
Ca urmare acum, primaria, prin Serviciul Urbanism, a somat locatarul in cauza sa-si demoleze constructiile neautorizate in termen de 5 zile.
Cunoscind atitudinea locatarului, sigur nu va lua in consideratie aceasta somatie; si prin urmare, conform legii, se va dispune amenda de neexecutare.
Intrebare:
Daca aceste constructii neautorizate au peste 10 ani, si prin amendarea in ultima instanta a locatarului in cauza, mai are efect somatia de demolare?
Somatia de demolare ramane valabila. Daca vecinul nu va efectua singur demolarea, primaria va trece ea la demolare si va recupera de la respectivul cheltuielile de demolare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rvenire:constructii neautorizate, aplicare sanctiuni pauleskku pauleskku La sesizarea mea ca vecinul de la parter, prin construire abuziva a balconului(in care si-a instalat centrala termica) si legat de balcon, a unui soclu zidit ... (vezi toată discuția)
autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie de proprietari paulpaulion paulpaulion Am urmatoarea situatie : De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu ... (vezi toată discuția)