Sunt pers. juridica, si am un spatiu comercial luat in baza unui contract de comodat. Acest spatiu este o anexa a casei proprietarului, dar cu contorizari separate la energie electrica si alte utilitati. Zilele acestea am fost somat verbal sa parasesc spatiul, ulterior intrerupandu-mi-se si energia electrica. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez ?
In primul rand ar trebui sa verificati contractul de comodat si sa observati daca, potrivit contractului, proprietarul poate denunta oricand contractul de comodat si daca da .. in ce conditii. Eventual daca in contract se are in vedere si un termen si care este acesta.
Daca acest lucru nu este posibil ar trebui sa verificati care sunt modalitatle de incetare a contractului pe care l-ati semnat.
Dupa ce va lamuriti asupra acestor "amanunte" luati o decizie .. in raport de datele problemei asa cum rezulta dn contractul semnat de dvs.
Conform contractului ( npe care, proprietarul, nu-l mai are pe suport hartie ) contractul " inceteaza prin acordul partilor, in termen de 30 zile la solicitarea oricarei parti, sau daca o parte incalca vreuna din obligatiile sale, dupa ce a fost avertizate printr-o notificare scrisa de cealalta parte, iar situatia nu este remediata in termen de 15 zile ". Atat informarea verbala pe care mi-a facut-o, dar si intreruperea energiei electrice, mni se par abuzive, interesul meu fiind de a-mi dsfasura activitatea in continuare in acest spatiu.
Nu imi este foarte clar daca v-a cerut sa parasiti spatiul pentru ca ati incalcat vreo obligatie contractuala ... sau vi s-a cerut sa plecati ... fara nici o explicatie.
II puteti trimite o notificare in cuprinsul careia sa ii atrageti atentia asupra consecintelor (prejudiciilor) pe care vi le creaza aceasta situatie si ca ar putea fi obligat la suportarea acestora.
Daca aveti contorizari separate la energie, ar trebui sa mergeti sa schimbati contractul pe numele societatii dvs. .... Mai inainte insa vedeti ce raspuns veti primi. E o situatie ce ar putea sa dureze ceva timp.... si in aceste conditii nu stiu cat de "economic" este pentru firma dvs. sa continue activitatea intr-un spatiu inutilizabil.
Proprietarul a venit cu o factura de energie electrica, alta decat cea a spatiului in care functionez, dar cu pretentia de a o achita eu. In alta ordine de idei, desi am contract de comodat, am convenit de comun acord sa-i platesc o chirie lunara de 250 lei ( in orice alt mod decat prin banca ), lucru pe care l-am acceptat. Momentan, functionez fara curent electric, si fara a avea acces la mai multe bunuri personale depozitate in curtea acestuia ( spatiul fiind la curte ).
Contract comodat
blu_angel
firma are sediul intr-un ap. cu doua camere pe baza unui contract de comodat incheiat la notariat.
in acel contract nu se specifica clar obligatiile firmei ... (vezi toată discuția)