avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicarea HG392/2014 intr-un caz de exceptie, document ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicarea HG392/2014 intr-un caz de exceptie, document original lipsa

Buna ziua,

Sunt succesoarea unei persoane care a depus banii pentru masina la CEC in 1988 si in anii 1990 a transferat suma la BRD cu acelasi scop (pastrare depozit de 70.000 lei pentru masina).

Nu gasesc documentele originale care atesta transferarea sumei la BRD insa am chitanta CEC de constituire a depozitului.

Conform HG392/2014 , cererea de despagubire trebuie sa fie insotita de un act original care sa ateste transferarea sumei la BRD. Cum pot obtine (si de la care din cele 2 banci) un document cu valoare de original care sa ateste transferarea sumei la BRD.

CEC bank in 3 sucursale a refuzat sa ofere acest document deoarece contul la ei a fost lichidat in urma cu mai mult de 10 ani , perioada legala (spun ei) de arhivare.

BRD a inchis din proprie initiativa contul si sub motiv ca nu mai este un cont activ refuza sa ofere numarul contului sau informatii legate de contul respectiv. Deasemenea BRD refuza sa ofere un extras de cont cu valoare de original pentru ziua transferului CEC-Brd.

La BRD nu este depasita perioada de 10 ani de arhivare de la inchiderea contului, BRD refuza sa dea informatii. Exista vreo lege care pot sa o pun in vedere conducerii sucursalei BRD prin care sunt obligati sa ofere succesorilor acte doveditoare legat de acel cont inchis in 2008-2009 ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Regulamentul arhivistic al cec bank s.a. RoloTomassi RoloTomassi Buna, Am incercat sa dau de urma unui depozit la CEC facut de bunicul meu in 1987 (cel de tip \\"depozit pentru achizitionarea unei Dacia 1300\\") si in ... (vezi toată discuția)
Despagubire pt carnetele de cec din anii 1988-1989 slivneanu2001 slivneanu2001 Despagubire pt carnetele de CEC se dau?Am fost la cec si am primit raspuns ca : \"nu mai exista un astfel de depozit in baza noastra de date\". Mai se pot ... (vezi toată discuția)
Depozite cec de care nu am stiut Lulica Lulica Buna seara Zilele trecute am primit de la CEC o adresa pe numele bunicii mele decedata in 1996 prin care era informata ca are doua depozite la CEC care nu ... (vezi toată discuția)