avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Regulamentul Arhivistic al CEC Bank S.A.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Regulamentul Arhivistic al CEC Bank S.A.

Buna,

Am incercat sa dau de urma unui depozit la CEC facut de bunicul meu in 1987 (cel de tip "depozit pentru achizitionarea unei Dacia 1300") si in raspunsul la adresa mea, CEC invoca un termen de 10 ani in care sunt obligati sa pastreze documente, termen chipurile prevazut de Regulamentul Arhivistic al CEC Bank S.A. avizat de Arhivele Nationale. Mentionez faptul ca libretul care atesta depunerea se afla la mine. Totusi, CEC afirma ca in arhiva lor tinuta pe perioada 2004-2014 (deci ultimii 10 ani) nu apare nicio depunere pe numele bunicului meu, iar pt ce s-a intamplat inainte de 2004 nu au obligatia sa tina documente arhivate. Asa este?
Am incercat sa gasesc pe internet acest "Regulamentul Arhivistic al CEC Bank S.A. avizat de Arhivele Nationale" dar pana acum nu am reusit.
Ma poate ajuta cineva macar cu un indiciu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RoloTomassi , utilizator 14:21, 7 Octombrie 2014
Buna ziua!
Banuiesc ca cei de la CEC fac referire la Nomenclatorul Arhivistic impus prin Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996, cu completarile si modificarile ulterioare, document intern aprobat de organele de conducere si confirmat de Arhivele Nationale.

recomandarea mea: interesati-va daca documentul in discutie a fost distrus dupa expirarea perioadei de pastrare sau daca a fost predat catre Arhivele Nationale ca parte din Fondul Arhivistic Naţional al României.
Oricum, solutionarea cazului dumneavoastra presupune analiza mai multor aspecte. De exemplu, pe ce termen a fost facut depozitul? E foarte posibil ca, odata depozitul ajuns la termen, sumele sa fi fost virate in contul curent, de unde, in lipsa oricaror altor miscari pe conturi, sa fi fost "mancate" in timp de comisioanele de administrare.

Spor si voie buna!
O sa ma interesez. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire pt carnetele de cec din anii 1988-1989 slivneanu2001 slivneanu2001 Despagubire pt carnetele de CEC se dau?Am fost la cec si am primit raspuns ca : \"nu mai exista un astfel de depozit in baza noastra de date\". Mai se pot ... (vezi toată discuția)
Arhivare documente corespondenta marianabor marianabor Intr-o institutie publica care este termenul de arhivare a documentelor de corespondenta? (vezi toată discuția)
Arhivare documente Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Exista o legislatie anume cu privire la arhivare si durata pentru care ar trebui pastrat un document in firma? Doresc sa fac putina ordine in ... (vezi toată discuția)