avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Modalitate recuperare debit din venit PFA
Discuție deschisă în Executare silită

Modalitate recuperare debit din venit PFA

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta. Am de recuperat o suma de bani de la un debitor care nu detine bunuri imobile, nu este angajat, dar desfasoara o activitate de prestari servicii printr-un PFA. Daca obtin prin instanta o hotarare de executare silita, care e procedura de recuperare a debitului? Mai precis, as dori sa stiu daca executorul poate popri contul de PFA, adica se pot retine sumele incasate de debitor prin PFA (venit brut) sau doar de venitul net, care rezulta la sfarsit de an, prin depunerea declaratiei 200 la ANAF? De asemenea, ar fi posibila cererea popririi la sursa de la care se incaseaza banii (clientii PFA-ului)? Daca da, cum se pot afla acestia? Poate fi banca obligata sa furnizeze aceste date, daca clientii PFA-ului ar face plati regulate, in baza unui contract?


Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Poprire venituri consuello consuello Buna ziua, pentru un angajat cu contract de munca care are si un contract de colaborare in calitate de PFA cu firma angajatoare ( si pt care emite factura), ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf, persoana fara venituri, recent contract drepturi autor Gracielle Gracielle Buna ziua! De 4 luni am o poprire pe conturi de la ANAF, recalculare contributii Sanatate pentru o PFA inchisa acum 5 ani (septembrie 2016). Am facut ... (vezi toată discuția)