avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF, persoana fara venituri, recent contract ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF, persoana fara venituri, recent contract drepturi autor

Buna ziua!

De 4 luni am o poprire pe conturi de la ANAF, recalculare contributii Sanatate pentru o PFA inchisa acum 5 ani (septembrie 2016). Am facut sesizare catre Judecatorie pentru ea, pentru ca ANAF de care apartin a refuzat si refuza in continuare sa comunice cu mine atat telefonic, cat si prin e-mail.

Nu am avut venituri de niciun fel pana acum, nu sunt angajata, nu mai sunt nici propriul angajat, prin PFA sau o alta forma de organizare juridica.

Recent am incheiat un contract pentru drepturi de autor, prin care voi beneficia de o singura plata, in noiembrie sau decembrie, deci venit ocazional, nu periodic, nu lunar.

Intrebarea mea este: daca verdictul Judecatoriei - se va pronunta la sfarsitul lunii asteia - imi va fi nefavorabil (am cerut anularea popririi), adica poprirea va ramane in vigoare, suma de incasat, prin virament bancar, va fi blocata in intregime, indiferent de valoarea ei, ca e mai mica decat poprirea, egala sau mai mare? Avand in vedere ca e singura mea sursa de venit, acum?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:52, 20 Octombrie 2021
Buna ziua, vi se pot popri toate sumele viitoare pana la concurenta datoriei. Daca suma incasata este mai mare, restul va ramane in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debite anaf si casa de sanatate LucianaMoisoiu LucianaMoisoiu Buna ziua, Am o problema cu o poprire infiintata de ANAF, insa mai intai as vrea sa detaliez contextul: - in luna mai am primit instiintare de poprire ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf flodan flodan Buna ziua. Acum 6-7 luni ANAF a ordonat o poprire pe contul bancar al unei persoane fizice (pentru CASS recalculat din anii anteriori) in urma careia banca a ... (vezi toată discuția)