avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF

Buna ziua. Acum 6-7 luni ANAF a ordonat o poprire pe contul bancar al unei persoane fizice (pentru CASS recalculat din anii anteriori) in urma careia banca a blocat contul. La momentul instituirii popririi, in cont era suma de 2200lei iar poprirea era pentru suma de aprox 5000lei. Banca nu a efectuat niciun demenrs, suma este si acum blocata in cont, iar ANAF aduna dobanzi si penalitati pentru 5000lei. Am solicitat bancii (verbal) sa vireze suma disponibila in cont pentru a mai diminua din datorie si mi s-a comunicat ca nu se poate, ca trebuie sa vireze intreaga suma poprita. Este corect? As vrea sa stiu daca banca avea totusi obligatia virarii si daca pot solicita in vreun fel in mod expres viramentul. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: flodan , utilizator 12:31, 23 Mai 2019
Pana nu stingeti debitul la ANAF banca nu va primi de la ei ordinul de ridicare a popririi. La ANAF rezolvati. Vedeti ce cale gasiti, ca tot o sa adunati dobanzi si penalitati.
Va multumesc pentru raspusn. Asta stiam si eu. Intrebarea era, de ce banca nu vireaza cei 2200lei catre anaf ca parte din debit? Persoana nu-i poate folosi (cont blocat), anaf nu-i incaseaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Debite anaf si casa de sanatate LucianaMoisoiu LucianaMoisoiu Buna ziua, Am o problema cu o poprire infiintata de ANAF, insa mai intai as vrea sa detaliez contextul: - in luna mai am primit instiintare de poprire ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)