avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire venituri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire venituri

Buna ziua,

pentru un angajat cu contract de munca care are si un contract de colaborare in calitate de PFA cu firma angajatoare ( si pt care emite factura), poprirea instituita de o banca trebuie aplicata si veniturilor din salarii si celor platite pt PFA ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:46, 21 Noiembrie 2012
Poprirea se va face pe toate veniturile realizate de acea persoana .....
Multumesc, asa ma gandesc si eu. Totusi PFA-ul, emite factura, si isi calculeaza singur venitul lunar net. Cum calculez eu 1/3 din venitul lunar net al PFA-ului ? Ca nu stiu cat e venitul lunar net..
Regula generala pentru impunerea veniturilor din activitati independente este sistemul real, care presupune organizarea contabilitatii in partida simpla. Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal sunt aprobate prin ORDINUL nr. 1040/2004.
Astfel, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile efectuate in scopul realizarii de venituri.

Prin exceptie de la regula generala de impunere in sistem real, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente pot fi impusi si la norma de venit.
Impunerea veniturilor pe baza normelor de venit reprezinta o metoda forfetara de impunere a unor venituri prestabilite obtinute din activitati independente.
Indiferent de cuantumul veniturilor obtinute efectiv, impozitul se plateste conform normelor de venit stabilite in anul curent, pentru anul urmator.
[ link extern ] /
Eu cred ca trebuie sa studiati cu mare - mare atentie actul prin care se infiinteaza poprirea.
Din acel act trebuie sa rezulte daca poprirea este infiintata pe veniturile salariale ale salariatului X, sau pe sumele pe care PFA X le are de incasat.
Acest lucru se vede din datele de identificare ale debitorului. Daca e vorba de salariat, veti regasi CNP-ul, domiciliul etc.
Daca e vorba de PFA, veti gasi sediu si numar de identificare fiscala.
Ca picanterie, ar fi intereant de stiut cine a luat creditul de la banca: individul, sau PFA-ul?

Eu nu cred ca salariat = PFA, si nici ca poprirea pe doua randuri de venituri datorate la doua persoane juridic diferite se infiinteaza prin adresa comuna, unica.

Daca aveti doua acte de infiintare a popririi, atunci intr-adevar trebuie poprite toate veniturile.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
smeagull, utilizator
Da, asa este, tocmai de aceea spuneam ca nu stiu cat este venitul net al PFA-ului respectiv, eu neavand cu el decat un contract de prestari servicii, iar evidenta lui fiind in sistem real. El poate avea mai multe contracte cu mai multi beneficiari ai serviciilor lui, si isi calculeaza singur ( sau poate are un contabil) venitul net anul realizat, in anul urmator pentru anul incheiat, asa ca eu stiu doar valoarea venitului brut din colaborarea cu firma ( conform facturii de comision), la care asa cum spuneam este si salariat.

Alte discuții în legătură

Borderou achizitie eneea eneea Un PFA, înregistrat în scopuri de TVA, livrează intracomunitar, pe baza de factură lipitori, achiziţionate pe baza de borderou de achizitie. Stiu că ... (vezi toată discuția)
Incadrare activitate pfa la modalitatea de impozitare Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Doresc sa infiintez un PFA. As alege modalitatea de impozitare in sistem \"norme de venit\". Exista o impartire a activitatilor (din CAEN) in ... (vezi toată discuția)
Pfa gabi_romanul gabi_romanul Ce legislatie sta la baza infiintarii unui pfa?Ce documente trebuiesc depuse pentru infiintarea unui pfa?Cum si cine poate tine contabilitatea pfa?Se poate ... (vezi toată discuția)