avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... incadrare activitate PFA la modalitatea de impozitare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

incadrare activitate PFA la modalitatea de impozitare

Buna ziua,

Doresc sa infiintez un PFA.
As alege modalitatea de impozitare in sistem "norme de venit". Exista o impartire a activitatilor (din CAEN) in functie de care este conditionata alegerea unui anumit sistem de impozitare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 17:12, 25 August 2011
Exista pentru fiecare judet in parte o lista de activitati pentru care se pot inregistra PFA-uri ca norma de venit. Gasiti listele pentru fiecare judet aici: [ link extern ]
Si daca pe judetul botosani nu gasesc codul caen pe care-l am ca pfa?4618?cum ma pot incadra la norma de venit?
atunci nu puteti solicita impozitare in baza normelor de venit si va trebui sa solicitati inmpozitarea in sistem real si sa conduceti contabilitatea in partida simpla.

cel mai sigur insa intrebati la administratia financiara de care apartineti
Multumesc,intre timp mi-am dat seama si eu de acest lucru...
raspuns pt pfa-uri
nu va hazardati la norma de venit vor socoti dumnealor foarte multi bani pe an
din suma respectiva vi se calculeaza la pensii si sanatate?
in sistem real trebuie putina contabilitate si multa istetime

Alte discuții în legătură

Schimbare regim impozitare pfa grandanat grandanat Am un PFA pe norma de venit si as vrea sa trec la impozitare in regim real. Cum se poate face acest lucru si cat timp dureaza demersurile. 1. Pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Se schimba modul de calcul al impozitului? irina_toader irina_toader Buna ziua, Am o intrebare legata de modificarile din 2012. Eu, in momentul de fata lucrez cu carte de munca, full time si am si un pfa cu codul caen 639 - ... (vezi toată discuția)