avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adoptie - nu doresc sa ma mosteneasca - cum procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adoptie - nu doresc sa ma mosteneasca - cum procedez?

buna ziua, acum 16 ani m-am casatorit cu fosta mea sotie, acum suntem divortati, care avea 3 copii minori pe care ulterior i-am infiat cu drepturi depline.Intrebarea mea este cum as putea sa-i desinfiez, atat timp cat acum sunt majori, au 26 respectiv 28 ani, nevrand ca dupa moartea mea sa beneficieze de bunurile mele avand dreptul la mostenire, tinand cont ca nu mai sunt casatorit cu mama lor iar ei sunt majori si in curand se vor casatorii si isi vor schimba numele meu, nu vreau ca sa mai aiba nici un drept asupra bunurilor mele. Ce pot sa fac in acest sens? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:10, 28 Mai 2014
Puteti cere desfacerea adoptiei doar daca au atentat la viata dvs, altfel nu veti reusi. Vor ramane copiii dvs, insa puteti instraina averea ca sa nu mai aiba ce mosteni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au dreptul la averea mea din tara? roxanagina roxanagina sint casatorita in serbia..de 20 ani...daca eu mor,sotul sau copii lui au dreptul la ceia ce am eu aici pe numele meu din aitea casatoriei cu el sau dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)