sint casatorita in serbia..de 20 ani...daca eu mor,sotul sau copii lui au dreptul la ceia ce am eu aici pe numele meu din aitea casatoriei cu el sau dupa casatoria cu el?....si daca da...invatati-ma ce sa fac ca nimeni sa nu aiba drept la ce este aici...totul sa ramina fiului meu de aici...este totul din munca mea si a parintilor...nimeni din serbia nu are vre-o contributie...
multumesc..
Offff...
Fiti si dvs. explicita.
Inteleg ca sunteti casatorita in Serbia dar nu aveti copii impreuna cu sotul?
Si ca aveti un copil in Romania?
Si proprietati detinute dinainte de casatorie?
Dupa casatorie ce proprietati aveti impreuna cu sotul?
buna ziua.
in privinta bunurilor detinute de dvs inainte de casatoria cu sotul dvs., intrucat acestea sunt bunuri proprii , la succesiune vor veni fiul dvs natural si sotul . copiii dansului nu au ce cauta la succesiunea dvs.
sotul va dobandi 1/4 din averea dvs , iar restul ii va reveni fiului dvs .
in privinta bunuriloe achizitionate in timpul casatoriei cu dansul, sotul va avea parte la jumate din acestea , plus 1/4. restul ii revine fiului .
daca doriti ca sotul sa nu aiba dreptul la bunurile dvs personale, detinute de dinanintea casatoriei cu dansul, puteti face o donatie privind aceste bunuri, in favoarea fiului dvs . sau un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau uzufruct.
La decesul dvs. sotul supravietuitor are dreptul la mostenirea tuturor bunurilor ce se gasesc in patrimoniul defunctului.
Copii lui -daca nu sunt rezultati din casatoria cu dvs.- nu au dreptul la succesiunea dvs. exceptand situatia cand i-ati adoptat cu efecte depline ci doar la succesiunea lui.
Ceea ce puteti face este sa intrainati bunurile in viata fiind -fiului dvs. din tara- astfel incat bunurile sa nu se regaseasca in patrimoniul dvs. la data decesului.
Ar trebui insa sa aveti in vedere ca daca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei atunci au regimul bunurilor comune si pentru instrainarea lor aveti nevoie de acordul lui (semnatura) la vanzare.
Daca insa bunul a fost dobandit de dvs. anterior casatoriei cu actualul sot il puteti instraina fara a avea nevoie de acordul lui.
in situatia ca fiul doamne fereste se desparte de sotie..vreodata...cum sa fac mai bine ..ce varianta sa aleg ca tot ce are de la mine sa fie numai cfiului meu...nu sa imparta cu sotie ..la o adica este munca mea fiul meu trebe sa beneficieze de ia nu alta persoana...
Mostenire
lspc
Buna ziua!Sunt casatorita si in urma acestei casatorii NU au rezultat copii!Sotul meu are ,insa un baiat din prima casatorie!Intrebarea mea este urmatoarea:ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire
miji
Am un copil din prima casatorie.M-am recasatorit,cel de-al doilea sot are la randul lui 2 copii,impreuna am facut un copil si am cumparat si 2 case.Intrebarea ... (vezi toată discuția)