avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

buna ziua. Sunt vaduva de 3 ani si am un imobil pe numele meu de vaduva, insusit dupa decesu; sotului. Acest imobil nu este mostenire este doar per numele meu. Intentionez sa ma casatoresc, si as dori sa aflu daca viitorul sot are dreptul asupra acestui imobil. Dupa cati ani de casnice are acest drept, si daca are ce as putea face sa nu intre in drepturi. Mentionez ca am 2 copii din prima casnice.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:12, 28 Ianuarie 2010
buna ziua!
bunurile dobandite de actre soti inainte de casatorie sunt bunuri proprii.
viitorul sot nu va avea niciun drept asupra acestui imobil.
doar la decesul dvs noul sot va veni la mostenire impreuna cu cei 2 copii ai dvs.
conform codului familiei, art. 30, bunurile dobandite anterior datei casatoriei sunt bunuri proprii . indiferent de durata anilor casatoriei, viitorul sot nu va avea nici un drept in privinta acestui imobil.
in cazul in care dvs. veti deceda prima, dansul va avea vocatie succesorala, alaturi de cei doi descendenti ai dvs.
astfel, in calitate de sot supravietuitor va avea dreptul la o cota parte de 1/4 din imobilul respectiv. restul va reveni celor doi copii .
...si nu va capata nici un drept odata cu trecerea anilor.

Asta ca o completare la ceea ce, corect, au spus antevorbitorii mei. Dupa decesul dvs. va avea drept. Faceti un act copiilor de acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire Iordache Gabriela Iordache Gabriela Buna ziua! sunt vaduva, intentionez sa ma recasatoresc, am doi copii, unul major si unul minor, am pe numele meu de vaduva o casa. As dori sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui supravietuitor trandi trandi In anul 1990 ne-a decedat mama, am ramas 6 copii doi din casatorie anterioara a mamei si patru din casatoria cu sotul pe atunci supravietuitor, care la randul ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)