avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am un copil din prima casatorie.M-am recasatorit,cel de-al doilea sot are la randul lui 2 copii,impreuna am facut un copil si am cumparat si 2 case.Intrebarea mea este: copilul din prima casatorie face parte la aceste 2 case?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:39, 4 Martie 2012
Copilul dvs. din prima casatorie (precum si copilul cu actualul sot) vin la mostenire pentru bunurile care se vor afla in patrimoniul dvs. la data decesului (daca aceste 2 case sunt cumparate in timpul casatoriei, cota dvs. este de 1/2).
Copilul dvs are drept de mostenire , la decesul dvs, la cota dvs din dreptul de proprietate din casele pe care le ati dobandit in timpul casatoriei cu actualul sot, la del si copii sotului dvs vin la mostenire pentru cota dansului din dreptul de proprietate asupra celor doua imobile dobandite in timpul casatoriei cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire adry2276 adry2276 Casatorita un copil 4 ani.Sotul mai are 2 copii din prima casatorie pe linga al nostru.In timpul casatoriei am cumparat 2 masini si vom cumpara curind un ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpãrare ? danieldinica danieldinica Sora mea deţine două imobile proprietate personală şi are un copil dintr-o căsătorie anterioară. Din această căsătorie anterioară a dobândit şi ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)