Casatorita un copil 4 ani.Sotul mai are 2 copii din prima casatorie pe linga al nostru.In timpul casatoriei am cumparat 2 masini si vom cumpara curind un apartament.In caz de deces al sotului as vrea sa stiu daca copii lui din prima casatorie vor mosteni ceva din ceea ce am cumparat sau vom cumpara impreuna cu sotul meu .Care este modalitatea in care sa pot cumpara ceva dar sa nu vina la mostenire copii din prima lui casatorie.Mi se pare corec devreme ce eu vreau sa realizez si sa fac ceva fiului meu(nostru).Multumesc#-o#-o
Toti copiii sotului isi impart 3/4 din averea tatalui lor. Deci din bunurile dobandite in timpul casatoriei sotul dumneavoastra este proprietar pentru cota de 1/2. Dupa deces cota lui de 1/2 se imparte intre sotia supravietuitoare care va primi 1/4 si copiii defunctului (3 copii) vor primi 3/4.
avand in vedere raspunsul atotcuprinzator de mai sus, va pot sugera o singura varianta: ceea ce dobanditi de acum incolo (ap.) sa fie cumparat pe numele minorului provenit din casatoria actuala. Dvs si sotul va notati uzufructul apartamentului pentru tot restul vietii. astfel acest bun va fi numai al fiului dvs.
corecta solutia din punct de vedere juridic....incorecta din punct de vedere moral.
Dvs. - cea care pune intrebarea - vi se pare normal sa vreti sa realizati ceva pentru fiul Dvs, si asa va si fi - din tot ce veti realiza impreuna cu sotul, cota de 1/2 care va revine Dvs va reveni, ulterior, EXCLUSIV fiului Dvs, iar cealalta cota de 1/2, a sotului, va reveni - CUM ESTE SI NORMAL - tuturor copiilor lui, respectiv se va imparte la 3 - sotul are 3 copii!!
Dvs vreti ca tot ceea ce va face de acum incolo sa faca DOAR pentru cel de-al treilea fiu, ceea ce, repet, NU este corect din punct de vedere moral, sa-i privati pe primii 2 fii de ceea ce va realiza tatal lor, si sa profite doar cel de-al treilea, pentru ca este facut cu Dvs.
Observatie putin off topic, recunosc, dar poate va va ajuta sa vedeti putin altfel lucrurile
Dvs. nu veti munci niciodata pentru ceilalti copii ai sotului, doar cotele ce revin sotului se impart - si asa e si normal.
Succesiune
ilena
Sora mea este casatorita si nu are copii din casatoria actuala dar sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara Sora mea are un apartament dobindit ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ioanabarbu
Sunt la a doua casatorie. Am cumparat inainte de a doua casatorie un apartament cu credit bancar, cu avans platit la vanzator. Acum platesc ratele pentru ... (vezi toată discuția)