avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost privat de libertate si ca sa pot pleca mi s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost privat de libertate si ca sa pot pleca mi s-a retinut un laptop.

Am fost dat afara din garsoniera unde locuiam cu 10 zile inainte de termen. Proprietara m-a atras la garsoniera spunand ca daca nu vin sa platesc o factura la Enel imi arunca toate bunurile din garsoniera. Cand am ajuns a spus sa ii dau suma de 300 de lei(factura era doar de 100 de lei) ,suma pentru care ma intelesesem cu proprietara sa o achite dansa din garantie. Mi-au luat un laptop ca sa pot pleca si acum am depus declaratie la politie dar astazi m-a sunat prorietare nerecunoscand nimic, spunand sa ii dau banii care ii datorez si ca nu mi-a luat niciun laptop sau ca m-a tinut 1h in gasoniera cu inca 2 indivizi masivi.
Acum daca ea in declaratie sustine ca a fost singura si ca nu s-a intamplat nimic din cele de mai sus eu pot dovedi ca mi-au luat laptopul, ca am fost amenintat si ca m-au privat de libertate avand in vedere ca am fost in garsoniera retinut impreuna cu varul meu care locuia cu mine si un coleg de la facultate care a fost prins la mijloc el fiind doar in vizita??
Are martorul vreo valoare?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
olimpus, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:38, 28 Mai 2014
trebuie sa depuneti plangere penala impotriva proprietarei pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si furt. daca aveti un contract valabil de inchiriere si ati fost dat afara inainte de expirarea acestuia, proprietara a savarsit si infractiunea de violare de domiciliu. ca probe in sustinerile dvs. puteti aduce martori, puteti depune inscrisuri: contract inchiriere, factura de la laptop sau orice act doveditor. de asemenea va puteti constitui parte civila in respectiva cauza solicitand o suma de bani pentru daunele materiale si morale suferite.
Singura problema este ca am fost obligat din cauza timpului sa accept fara contract de inchiriere.
Si politia nu coopereaza incercand sa ma faca sa nu mai depun declaratie importiva acuzatei.
Politia nu vrea sa se complice.
Ar fi trebuit sa mergeti sa consultati un avocat ca sa va estimeze sansele si probele.
Este complicata situatia si suma prea mica ca sa se merite sa faceti ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare din garsonieră închiriată fără contract. ne poate face probleme proprietarul dacă n-o să-i achităm banii ceruți în plus față de garanție? Catya96 Catya96 Buna ziua , In urma cu doi ani , impreuna cu prietenul meu , am inchiriat o gasoniera . Nu s-a facut contract de inchiriere , nici macar proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Ma numesc Adina si am 23 ani. Sunt intr-o situatie ingrozitoare in care nu am mai fost pana acum. Daca puteti sa ma ajutati va multumesc din tot ... (vezi toată discuția)
Batut si talharit in ziua mare... Attilass Attilass Buna ziua. Am avut o discutie cu prietenul surorii mele ,dupa care acesta s-a suparat si m-a amenintat ca am sa vad eu...dupa care a 2-a zi dupa ce ies de la ... (vezi toată discuția)