avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie politie pentru inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie politie pentru inselaciune

Ieri am fost la politie sa depun o reclamatie/plangere pentru inselaciune.
Dl agent sef mi-a spus ca nu am probe pentru a dovedi acest lucru (nu ma martori care sa confirme ca am dat acea suma de bani ca si cv. chirie, contractul de inchiriere nu este incheiat la un notar public s.a.m.d.). As vrea sa stiu daca eu ar trebui sa fac cercetari in acest sens? persoana care m-a inselat era si ea la randul ei chiriasa in acel apartament si s-a folosit de datele proprietarului pentru a ma insela pe mime; proprietarul stie acest lucru pentru ca l-am anuntat eu sa vina sa-si schimbe yala ca sa nu ramana si el, eventual, fara mobila in casa.
Din cate am inteles in reclamatie trebuie sa specific ce fel de probe sau martori am. Eu am doar acel contract incheiat intre mine si ea, la datele ei fiind trecute date false (numele proprietarei, datele de identitate ale fratelui proprietarei care mi-a confirmat ca sunt ale lui si o copie dupa C.I. a ei care pp ca nu ma ajuta decat la identificarea ei), administratorul blocului care m-a vazut cu ea de vreo 2 ori si un vecin.

Vreau sa specific ca dl agent sef cam incerca sa ma convinga ca nu are rost sa fac plangere ca fac degeaba.

Ma puteti ajuta cu o parere, doua?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancaiftode , utilizator 10:08, 2 Noiembrie 2011
Puteti depune plangerea la Parchet. Acesta o va inainta politiei spre cercetare. O sa fiti citata in vederea audierii si atunci puteti mentiona in declaratie probele pe care le aveti ( martori, inscrisuri, etc).
Organul de cercetare penala este obligat sa stranga toate probatoriile si sub directa supraveghere a procurorului sa dea o solutie optima si legala.
Din punctul meu de vedere contractul este un inceput de proba, daca l-a semnat doamna respectiva in fata dumneavoastra, atunci puteti face o proba prin expertiza grafologica, care costa ceva, dar care ar arata ca ea a semnat pe un document cu alte date decat ale dumneaiei si asta ar constitui oarece proba. Vorbiti cu toti oameni implicati si intrebatii daca sunt dispusi sa depuna marturie, daca da, atunci mai aveti si proba cu martori. Mai puteti sa incercati sa convingeti agentul sa o duca la detectorul de minciuni care nu constituie proba dar inchide gura agentului care va descurajeaza. In concluzie scrieti in plangere de proba cu inscrisuri si cereti expertiza grafologica, proba cu martori daca va confirma cineva ca depune marturie, si cereti si testarea cu detectorul de minciuni. Toate acestea ar putea costa ceva.
Depuneti plangerea la politistul de proximitate in prima faza.Se vor face cercetari si daca se constata ca e caz de cercetare penala, petitia dvs. va fi transmisa catre alt departament in cadrul politiei,cel de cercetari penale.
Contractul nu a fost scris de fata cu mine, eu m-am trezit cu el deja completat; stiu ca am facut extrem de multe greseli insa ma gandesc ca poate nu sunt prima si nici ultima ca a fost pacalita si as vrea sa plateasca pentru asta.
Acum am aflat de la proprietar ca este plecata din tara, in Italia, dar ca este posibil sa se intoarca pentru ca mai are de luart niste lucruri din acel apartament (aragaz, frigider, o geanta cu haine etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala liviuu liviuu Am mai multe nelamuriri: 1) Dupa cercetarea facuta de organul de cercetare dosarul merge la Parchet pot depune o cerere prin care sa solicit suplimentarea ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de plata falsificat. sorintm1977 sorintm1977 am avut un chirias care mi-a dat sa semnez o dispozitie de plata in valoare de 4,000lei dupa o luna aflu ca la rublica in litere a introdus cuvintul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala getuta getuta pot face plangere penala impotriva unei pers. fizice care pe baza de contracte de imprumut cu garant. imobiliara ofera credite in valuta cu o dobanda de 10 % ... (vezi toată discuția)