avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dispozitie de plata falsificat.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dispozitie de plata falsificat.

am avut un chirias care mi-a dat sa semnez o dispozitie de plata in valoare de 4,000lei dupa o luna aflu ca la rublica in litere a introdus cuvintul ''mii'' si la cifre a mai adaugat un ''0''asa ca m-am ale cu o dispozitie de plata in valoare de 40,000 lei (RON)semnata de mine#-o,cu toate ca se vede ingroseri la cifre si alte modificari subtile.aceste dispoziti de plata pana la ce suma se pot folosi ?
respectiva societate nu are nici un contract de inchiriere semnat cu mine doar ca sa instalat in spatiul respectiv si acum eu am sa-l dau in penal ,......multumesc ....sunt si obosit poate maine am sa fiu mai pe intelesul tuturor:(
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:58, 26 Martie 2009
Sunteti sigura ca nu este vorba despre o simpla eroare , fara a exista vreo intentie infractionala ?
Daca aceasta intentie subzista , atunci va fi angajata raspunderea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata , dvs avand facultatea de a sesiza Pol .printr-o plangere .
Pentru inceput va sfatuiesc sa aveti o discutie pentru a clarifica aspectele situatiei de fapt.
Succes
suma a fost schimbata intentiona,am discutat cu avocata domnului ,si se pare ca el are intentia de a-mi solicita aceea suma ,din cate stiu ,am de depus o plangere penala ,nu stiam ca pot sa-i mai dau o sansa prin depunerea unei plangeri la postul de politie unde sa savarsit falsul.
in 2006 am mai incasat 5 dispoziti de plata de la aceeasi societate ,comparandule se vede falsul grosolan ,in plus am doi martori reali care se aflau langa mine cand am primit bani ,ne facem planul sa solicitam proba prin detectorul de minciuni,daca e posibil ceea ce nu stiu ''inregistrarea telefonica,si tot o data o proba grafologica,...cel tarziu miercuri 2aprilie.
Orice plata trebuie sa aiba si un temei, adica dovada pentru care se efectueaza aceea plata.
Si fiind vorba de un fals....eu zis sa va adresati organului de cercetare penala. se vede clar intentia si interesul celui care a modificat (falsificat, mai corect zis) acea dispozitie de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este penal? tginuta tginuta Ce se intampla daca eu ca administrator al unei firme am falsificat o cerere de concediu fara plata pentru un angajat pentru o luna de zile? Mi se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - expertul si-a depasit limita de competenta petre popescu petre popescu In expertiza contabila judiciara efectuata, expertul si-a depasit limita de competenta, afirmand ca una dintre facturi este semnata la rubrica \" primire\" de ... (vezi toată discuția)
Acuzat de falsificare de banii errnest errnest un prieten de al meu este acuzat cu falsificare de bani,ceea ce este impotriva lui este ca are deja un dosar penal pentru furt dintr-un centru comercial,si ... (vezi toată discuția)