avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Am mai multe nelamuriri:
1) Dupa cercetarea facuta de organul de cercetare dosarul merge la Parchet pot depune o cerere prin care sa solicit suplimentarea probatoriului intrucat informatiile sunt incomplete sau trebuie sa astept un prim raspuns din partea procurorului?
2) Cand sau in ce cazuri se poate solicita proba cu detectorul de minciuni? (Am facut o plangere penala, fals in declaratii - cercetare politie luat declaratie paratul nu a recunoscut) dosar la parchet iar acum sunt in asteptarea unui prim raspuns din partea parchetulu.
3) Ce valoare juridica are detectorul de minciuni?
In speranta ca ma ve-ti ajuta multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 09:39, 14 Februarie 2011
1-se poate depune un memoriu in care sa spuneti tot ce nu va convine.
2-se poate cere oricand,numai ca nu il va accepta nimeni
3-valoarea juridica este doar orientattiva,nu este proba in dreptul Roman,dar are un oarecare efect,coroborat cu alte probe.
1. Puteti depune la dosar oricate inscrisuri doriti care sa va sustina plangerea.
2. Nu se poate solicita un astfel de ”mijloc proba”, ea poate dispusa din oficiu de catre cel care face cercetarea ori urmarirea penala.
3.Rezultatul de la detecorul de minciuni nu se constituie ca proba in procesele penale, ele au mai mult un efect psihologic asupra celui care face testul, determinand o eventuala marturisire, un indiciu asupra naturii exacte a intentiei testatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala getuta getuta pot face plangere penala impotriva unei pers. fizice care pe baza de contracte de imprumut cu garant. imobiliara ofera credite in valuta cu o dobanda de 10 % ... (vezi toată discuția)
Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)
Reclamatie politie pentru inselaciune ancaiftode ancaiftode Ieri am fost la politie sa depun o reclamatie/plangere pentru inselaciune. Dl agent sef mi-a spus ca nu am probe pentru a dovedi acest lucru (nu ma martori ... (vezi toată discuția)