Buna ziua,
Acum doua luni am avut un accident cu masina, era noaptea, ceata foarte densa, vizibilitatea extrem de redusa, drum fara marcaj, urma o curba fara semnalizare, nestind drumul, am tinut volanul drept, intrand pe partea cealalta si am lovit o alta masina care venea din sens opus, ambele masini find foarte lovite, partea de fata.
Am 2 'vicitme '(una, din masina mea, care s-a lovit usor pe frunte, vizibil, fara spitalizari, iar altul din masina cealalta, care a spus si el ca ii doare capul, dar nimic vizibil sincer. nu a fost tinut nici 2 minute pentru analiza.
Rca a declarat dauna totala pentru pagubit(soferita), dar problema este ca am fost sunat-a, mi se cere bani pentru cheltuieli pe care le au avut ei si anume :
-bani transport masina de la locul accident.
-bani pentru probe de sange 360 lei
-bani pentru ca au masina lovita intr-un service
Ei spun ca ar iesi un total de 1500 lei si vor sa ii dau banii k altfel ma dau in judecata si zic la politie sa inceapa urmarire dosar penal si ca au si certificat medico legal , constatand ce?nu stiu.
Ce pot sa fac? ce ma sfatuiti? E normal sa ii mai dau bani, din momentul in care eu am i-am dat asigurarea mea?
Da, ni s-a recoltat sange mie, soferitei si pasagerul ei, deaorece eu am crezut ca el era sofer dar ei au spus contrariul si am lasat-o balta pentru ca nu eram sigura.
Dar daca ma reclama o sa ajungem sa ne dam in judecata si ar insemna alti bani si timp, au castig de cauza?.sau ar trebuie sa dea in judecata rca?...cred k daca nu accept, o sa-mi ceara in afara de cei 1500 lei, daune morale si bineinteles cheltuieli de avocat.
Ce ar trebuie sa ii spun cand vorbesc la telefon cu ei?
Anuntati-va asiguratorul cu privire la pretentiile celeilalte parti si ajungeti la o intelegere prin intermediul asiguratorului.
Toate cheltuielile ocazionate de desfasurarea unui eventual proces vor fi platite de catre asigurator astfel incat in cazul in care pretentiile nu sunt exagerate atunci asiguratorul "stie" cum sa puna problema si sa ii despagubeasca. Din punct de vedere penal nu veti pati nimic, ramane stresul cu despagubirile.
Asiguratorul nu este dat in judecata, doar nu a produs el accidentul, asiguratorul este chemat in garantie pentru plata despagubirilor.
Ce inseamna stresul cu despagubirile? ca o sa dureze foarte mult? cam in ce consta? si in timpul asta eu voi sta fara permis?La parchet nu se va incheia dosarul meu?
Din cate stiu pe durata procesului nu veti primi permisul dar veti putea circula cu masina in baza unei adeverinte (adeverinta dupa care trebuie sa mergeti lunar in resedinta de judet). Am un prieten intr-o situatie asemanatoare (nu chiar identica dar seamana) si cu el asa sta treaba. In caz de dauna totala asiguratorul (RCA) nu plateste transportul epavei (lege stupida din Romania), cica inspectorul de dauna merge unde e epava (deci las-o nene in camp sau in tiganie cateva zile/saptamani) pana isi misca fizicul asiguratorul. De ce ati cerut probe de sange, nu vi s-a pus fiola prima data? Sau era posibilitatea ca ceilalti sa fie sub influenta subst. stupefiante? Probabil ca pretentiile vor continua in momentul in care v-or vedea ca RCA le da doar 75% din valoarea masinii (estimata dupa vechime, nr. km, si (daca nu se cunoaste nr de km) stare tehnica).