avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Art. 72 legea 76/2002 - se aplica pe perioada in care ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Art. 72 legea 76/2002 - se aplica pe perioada in care CIM este suspendat?

Buna ziua,

- Sunt angajat pe perioada nedeterminata;
- beneficiez conform legii de drepturile conform art.72 legea 16/2002

iar acum am intrat in concediu fara plata 30 de zile, perioada in care inteleg ca CIM este suspendat.

Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de drepturile conform art.72 legea 16/2002 si in aceasta perioada.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:56, 29 Mai 2014
1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 42.
Nu beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 72 din lege persoanele care, în perioada pentru care erau îndreptãţite sã primeascã indemnizaţie de şomaj, îşi pierd calitatea de angajat, cu excepţia persoanelor aflate în situaţia prevãzutã la art. 73 alin. (1) din lege.

2. - Pe perioada cat aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat dvs. nu v-ati pierdut calitatea de angajat, sunteti tot salariatul acelui angajator dar nu prestati munca si nu primiti salariu.
- Ca urmare ar trebui sa beneficiati de sumele prevazute de art.72 din lege si pe perioada de concediu fara plata.

3. Puteti sa puneti intrebarea si la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatului si ale angajatorului neon butterflies neon butterflies daca un salariat care a fost angajat din somaj si in prezent primeste cei 30 % , ii inceteaza contractul cu firma , care sunt obligatiile atat ale angajatului ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj - art. 72 din legea nr. 76/2002 dreptaciul dreptaciul 1) In cazul in care ma angajez cu contract de munca pe perioada nedeterminata beneficiez de 30% din indemnizatia de somaj? 2)Ce acte,demersuri trebuie sa ... (vezi toată discuția)
30% din somaj ioanborza ioanborza buna ziua! luna trecuta pe 16 m-am angajat din somaj, si am inteles ca pot beneficia in continuare de o cota de 30% din cuantumul somajului pe a anumita ... (vezi toată discuția)