avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere rosii expirate

Buna ziua, in data de 06.06.2014 imi vor expira numerele rosii. Eu sunt in Cluj-Napoca, numerele se vor scoate din Targu Mures (se va ocupa o firma la care i-am platit tot). Datorita serviciului nu voi putea merge dupa ele pana in data de 09.06.2014 (voi merge fara masina bineinteles). Intrebarea mea este: Poate masina sa ramana parcata in fata blocului (pe parcarea tatalui meu inchiriata de la primarie) cu numere rosii expirate? Daca se tranteste cineva in ea am vre-o problema ca masina e parcata si numerele expirate? Va multumesc pt raspunsuri.
Legea pedepseste punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, cu autovehiculul parcat,nu veti avea probleme.
Daca nu circulati cu autoturismul nu veti avea probleme. Chiar daca autoturismul stationa in parcare si este avariat este indicat sa va rezolvati problema prin constatare amiabila. Daca nu reusiti va trebui sa declarati accidentul la politie in termen de 24 de ore. Este posibil ca agentul de politie sa invoce savarsirea unei infractiuni. Nu trebuie sa va lasat influentat pentru ca infractiune este numai conducerea unui vehicul neinmatriculat sau neinregistrat.
ing. Ioan Ciobanu
Nu trebuie sa va lasat influentat pentru ca infractiune este numai conducerea unui vehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

Infractiune este si punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, nu numai conducerea lui, am aratat asta inainte, probabil nu sesizati diferenta intre termeni.
Prin punerea în circulaţie se înţelege dispoziţia sau încuviinţarea ca autovehiculul să circule pe drumurile publice fără a fi înmatriculat, respectiv înregistrat iar prin conducere se presupune activitatea unei persoane care prin acţiunile sale determină punerea în mişcare a vehiculului.
Deci e sau nu infractiune,... ? Nu mai inteleg :) . Masina ar sta parcata cam 3 zile (nici nu am cand sa o conduc) dar parcarea este pe carosabilul strazii pe care locuiesc, facuta (marcata de primarie).
Nu e domnule infractiune daca sta parcata, doar daca o incredintati cuiva sa o conduca sau o conduceti dvs pe drumurile publice.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia pe drumurile publice a unui vehicul cu numerele rosii expirate leonconstantin leonconstantin Buna seara , sunt nou pe acest forum si am o intrebare . Mi-am cumparat recent o masina si am scos primul rand de numere rosii stiind ca sunt valabile 30 ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere, placute inmatriculare provizorii de export si certificate de inmatriculer in punctul de frontiera petea petosticky1979 petosticky1979 Ma aflu in punctul de trecere frontiera Petea. Sunt soferul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor si semiremorca, ansamblu achizitionat din ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu O situatie specific romaneasca in care doua probleme similare nu se rezolva identic este intalnita in legislatia rutiera. Art. 85din Codul rutier (OUG ... (vezi toată discuția)