avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda fiscala - cercetare, prejudiciu acoperit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda fiscala - cercetare, prejudiciu acoperit

Buna ziua , sunt cercetat in stare de libertate sub control judiciar din 21 noiembrie 2013 , pentru o frauda informatica cu prejudiciul de 5000 de euro, prejudiciul este acoperit de banii care mi i-au luat din casa plus masina , fiind puse sub sechestru asigurator, pana acum nu ne-au trimis in judecata, nici la rechizitoriu macar, ar putea ramane asa dosarul ? sa nu ne mai trimita in judecata? Avocatul meu mi-a zis ca sunt sanse mari sa scap cu suspendare si masina sa o dea inapoi, pentru ca acopera banii luati din casa , prejudiciul .. , este prima fapta .. nu am mai avut nimic antecedente in trecut.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:03, 29 Mai 2014
nu poate sa ramana nerezolvat cazul. procuror va dispune prin rechizitoriu trimiterea in judecata. dupa ce povestiti alta varianta nu ar fi pt speta dvs.
intr-adevar daca sunteti la prima abatere, recunoasteti fapta si reparati prejudiciul, aveti sanse de pedeapsa fara executare.


Rezolvarea cauzelor

Art. 327. - Atunci când constată că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, procurorul:
a) emite rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de inculpat şi că acesta răspunde penal;
b) emite ordonanţă prin care clasează sau renunţă la urmărire, potrivit dispoziţiilor legale.

Cuprinsul rechizitoriului

Art. 328. - (1) Rechizitoriul se limitează la fapta şi persoana pentru care s-a efectuat urmărirea penală şi cuprinde în mod corespunzător menţiunile prevăzute la art. 286 alin. (2), datele privitoare la fapta reţinută în sarcina inculpatului şi încadrarea juridică a acesteia, probele şi mijloacele de probă, cheltuielile judiciare, menţiunile prevăzute la art. 330 şi 331, dispoziţia de trimitere în judecată.
(2) În rechizitoriu se arată numele şi prenumele persoanelor care trebuie citate în instanţă, cu indicarea calităţii lor în proces, şi locul unde urmează a fi citate.
(3) Procurorul întocmeşte un singur rechizitoriu chiar dacă lucrările urmăririi penale privesc mai multe fapte ori mai mulţi suspecţi şi inculpaţi şi chiar dacă se dau acestora rezolvări diferite, potrivit art. 327.


Actul de sesizare a instanţei

Art. 329. - (1) Rechizitoriul constituie actul de sesizare a instanţei de judecată.
(2) Rechizitoriul însoţit de dosarul cauzei şi de un număr necesar de copii certificate ale rechizitoriului, pentru a fi comunicate inculpaţilor, se trimit instanţei competente să judece cauza în fond.
(3) În situaţia în care inculpatul nu cunoaşte limba română, se vor lua măsuri pentru traducerea autorizată a rechizitoriului, care va fi ataşată actelor menţionate la alin. (2). Când nu există traducători autorizaţi, traducerea rechizitoriului se face de o persoană care poate comunica cu inculpatul.
(4) Inculpatul, cetăţean român aparţinând unei minorităţi naţionale, poate solicita să îi fie comunicată o traducere a rechizitoriului în limba maternă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in miscare a actiunii penale si rechizitoriul eduuard eduuard Actiunea penala echivaleaza cu emiterea rechizitoriului? Care este momentul in care se pune is miscare actiunea penala impotriva inculpatului? (vezi toată discuția)
Numar rechizitorii eduuard eduuard Cand procurorul dispune trimiterea in judecata a mai multor inculpati este necesat a se emite cate un rechizitoriu separat pentru fiecare sau e suficienta una ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, urgentare Chisalita Chisalita Buna ziua puteti sami dati un sfat daca dosarul meu penal a plecat de la politie acum 3 saptamani a ajuns în instanta????? Si ce pot sa fac sa l grăbesc ... (vezi toată discuția)