avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

buna ziua . instanta de fond solicita la finalul procesului ca banii de care partile au beneficiat sub forma de scutire sa se plateasca conf art18 din OUG51/2008 ,iar una dintre parti nu doreste sa plateasca datoria celeilalte parti . daca face recurs are castig de cauza sau ramane valabil tot art18 din OUG51/2008 ? exista alt articol care sa nu trebuiasca sa platesc banii de care cealalta parte a beneficiat de scutire ? multumesc anticipat ,
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 21:14, 29 Mai 2014
sa intelegem ca dvs ati avut calitatea de parat intr-un dosar civil, reclamantul a beneficiat de ajutor public judiciar, ulterior a si castigat la instanta de fond iar dvs ati fost obligat la plata cheltuielilor de judecata inclusiv suma reprezentand contravaloarea ajutorului public judiciar? Daca "da" atunci nu aveti cum sa nu fiti obligat la plata acestor sume catre stat pentru ca exista dispozitie legala expresa: art. 18 OUG 51/2008. Chiar daca partea adeversa nu formula cerere de ajutor public judiciar si platea dumneaei taxele atunci tot erati obligat la plata acestor sume cu diferenta ca trebuia sa le platiti partii adverse si nu statului.
da doamna avocat ati inteles corect . singura problema care am uitat sa v-o spun este ca nu a existat parte pierzatoare , fiindca la primul termen am incheiat o tranzactie consfintita de instanta . deci amandoua am avut cota de mostenire egala 1/2 cu 1/2 fiind sg mostenitoare .in acest caz se shimba ceva in legatura cu plata banilor ? nu era corect ca fiecare sa plateasca banii de care a beneficiat ca scutire ? va pup si va multumesc .
recursul se timbreaza cu 1/2 din taxa stabilita la fond...si pana la urma cam tot la acelasi rezultat ajungeti..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere indreptare eroare materiala carsteaverginica carsteaverginica buna ziua .instanta de fond a respins cererea de indreptare eroare materiala conf deciziei art 18 din OUG 51/2008 (la primul termen am facut o tranzactie cu ... (vezi toată discuția)
Un sfat pe tema taxei de timbru pentru recurs viktorV viktorV Stimati Forumisti, Un sfat va rog : Fata de exceptia [u]perimarii[/u], ridicata netemeinic, - din oficiu si admisa de instanta de fond, - dupa necitarea ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In cazul unui litigiu de munca,in care asistenta juridica este gratuita,la finele procesului,plateste vreuna dintre parti aceste cheltuieli de judecata?Va ... (vezi toată discuția)