buna ziua . instanta de fond solicita la finalul procesului ca banii de care partile au beneficiat sub forma de scutire sa se plateasca conf art18 din OUG51/2008 ,iar una dintre parti nu doreste sa plateasca datoria celeilalte parti . daca face recurs are castig de cauza sau ramane valabil tot art18 din OUG51/2008 ? exista alt articol care sa nu trebuiasca sa platesc banii de care cealalta parte a beneficiat de scutire ? multumesc anticipat ,
sa intelegem ca dvs ati avut calitatea de parat intr-un dosar civil, reclamantul a beneficiat de ajutor public judiciar, ulterior a si castigat la instanta de fond iar dvs ati fost obligat la plata cheltuielilor de judecata inclusiv suma reprezentand contravaloarea ajutorului public judiciar? Daca "da" atunci nu aveti cum sa nu fiti obligat la plata acestor sume catre stat pentru ca exista dispozitie legala expresa: art. 18 OUG 51/2008. Chiar daca partea adeversa nu formula cerere de ajutor public judiciar si platea dumneaei taxele atunci tot erati obligat la plata acestor sume cu diferenta ca trebuia sa le platiti partii adverse si nu statului.
da doamna avocat ati inteles corect . singura problema care am uitat sa v-o spun este ca nu a existat parte pierzatoare , fiindca la primul termen am incheiat o tranzactie consfintita de instanta . deci amandoua am avut cota de mostenire egala 1/2 cu 1/2 fiind sg mostenitoare .in acest caz se shimba ceva in legatura cu plata banilor ? nu era corect ca fiecare sa plateasca banii de care a beneficiat ca scutire ? va pup si va multumesc .