avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca fals
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca fals

Am lucrat o luna la o firma si patronul refuza sa imi dea salariul si nu mi-a facut contract de munca,am depus plangere la itm si la 12 zile dupa depunerea sesizarii mele patronul a inregistrat un contract fals de munca semnat de el in numele meu.a fost amendat de itm pt ca nu mi-a platit salariul.am depus plangere la politie pt fals si am fost instiiintat ca s-a dovedit ca am dreptate si se inmaneaza dosarul pt fals si uz de fals la parchet.ce pot face in continuare? Am dreptul sa cer despagbiri? Si ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: madalina1979 , utilizator 16:16, 29 Mai 2014
Buna ziua,

Deschideti o actiune in civil prin care sa va cereti salariul. In penal nu cred ca aveti sanse pt ca actul fals nu v-a vatamat direct.

Succes,
Salariul l-am recuperat cu ajutorul itm.dar pt ca mi-a falsificat semnatura si a depus contractul la itm nu pateste niic?
ITM-ul nu are atributii in verificarea autenticitatii semnaturilor de pe c.i.m. Acest lucru este de competenta politiei/parchetului.
Am depus la politie si ei au cercetat si mi-au trimis raspuns inscris ca am dreptate si ca va trimite dosarul la parchet.si acum ce mai am de facut?il pot da in judecata si sa ii cer despagubiri?
Nu mai trebuie sa promovati o actiune in instanta . Mergeti la Parchet si vedeti ce s-a intamplat cu plangerea dvs. Va puteti constitui parte civila in dosarul penal.

Alte discuții în legătură

Fals in acte? loredana69 loredana69 va rog sa mi spuneti daca antedatarea unor facturi fiscale (scrise de mana)sunt considerate''fals in acte''. e vb de o patroana de pompe funebre care isi ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de munca+anexe semnatura falsificata de administrator mante23 mante23 Am lucrat timp de circa 1 an de zile la o firma care ulterior a decis sa renunte la serviciile mele prin desfiintarea postului meu. Dupa ce am plecat de la ... (vezi toată discuția)