buna ziua. va rog sa imi spuneti ce sanse sunt ca un tata cu probleme psihice dovedite medical sa primeasca drept de vizitare minor , drept cerut dupa divort ,dupa expirare ordin de protectie in iunie 2013.
ce sanse am ca vizitarea minorului sa fie in prezenta mea?
Daca puteti dovedi problemele psihice de care sotul sufera precum si compartamentul sau violent instanta tinand cont de interesul superior alo minorului poate hotara ca vizitele sa aiba loc doar in prezenta dvs sau chiar sa suspendati dreptul de vizita pana la solutionarea problemelor medicale.
Multumesc frumos. pot dovedi ca este violent prin certificatul medico legal si poze din care reiese ca am fost lovita asa am obtinut si ordin de protectie. e pensionat pe caz de boala principalul diagnostic fiind depresie majora cu comportament heteroagresiv ,prin ordinul de protectie a fost obligat la consiliere psihologica ( depresie majora de 3 ani ) nu a adus niciun document din care reiese ca s-a vindecat.am inregistrari cu el cand ma ameninta , vorbeste urat si face gesturi obscene in fata copilului ,consuma alcool si e incoerent in vorbire . aceste inregistrari sunt si transcrise de catre o firma autorizata .
sper sa fie suficient pentru instanta aceste acte.
faptul ca e depresiv de atatia ani ar trebui sa conteze cel mai mult , nu incredintezi un copil unui om cu probleme psihice , exemple de parinti depresivi care si-au ranit copii sau chiar i-au omorat doar sa se razbune pe fostele sotii sunt din pacate prea multe , care e interesul superior al copilului sa stea langa un astfel de om ? sper ca instata sa tina cont de actele medicale si chiar de ii da dreptul de vizita sa fie in prezenta mea .
Programul de vizitare se poate derula la domiciliul minorului.
De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, cu prezenta rudelor sau fara prezenta acestora.
Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.
Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.
Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.
Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).
In caz de neintelegere, se poate proceda la executarea silita a hotararii judecatoresti, cat si la depunerea unei plangeri penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.
Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.
Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.
In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.
Vor fi , de asemenea, audiati si martori ( in cauzele de dreptul familiei pot fi audiate si rudele apropiate, date fiind relatii intime derulate intr-o casnicie sau intr-o relatie de concubinaj).
Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.
Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.
Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia
Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.