avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... documentele eliberalte de angajator necesare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

documentele eliberalte de angajator necesare dosarului pentru indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

In vederea intocmirii dosarului pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului mi s-a spsu ca, printre altele, sunt necesare si urmatoarele documente:

1.adeverinta salariu ultimele 12 luni
2. adeverinta tip din care reise data inceperii/terminarii concediului de materniatate, data terminarii celor 42 zile lauzie si alte cateva date
3. act aditional la CIM pentru suspendarea acestuia incepand cu ziua urmatoare terminarii concediului de maternitate
4. o cerere catre angajator, aprobata de acesta, pentru suspendarea CIM

Va rog sa-mi spuneti daca aceste documente pot fi eliberate de catre angajator si inainte de terminarea concediului de materniatate sau doar dupa ultima zi a acestuia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 12:46, 8 Mai 2009
In principiu, pot fi eliberate si inainte. Conditia este ca cererea de suspendare sa fie ulterioara datei nasterii copilului. De altfel, este si logic, nu?
Daca vorbiti cu angajatorul (cu cei de la Personal) si-i comunicati, prin cerere, data cand doriti sa intrati in CCC, acesta poate sa intocmesca actele din timp.
Am primit urmatorul raspuns de la Personal:

1. in ceea ce priveste adeverinta de la punctul 2 : Cea de a doua adeverinta presupune si perioada de concediu de maternitate. Avand in vedere ca acest concediu nu s-a terminat, nu putem preciza ca un fapt consumat ultima zi de plata a indemnizatiei de maternitate, astfel incat va fi eliberata dupa ultima zi de maternitate.

2. in ceea ce priveste actul aditional : Actul aditional de suspendare a contr de munca se intocmeste pe formularul agreat de ITM Bucuresti si se depune in termen de 5 zile de la data intrarii in vigoare (ultima zi de concediu de maternitate)

Cat este de corect?
Asa cum a mentionat si d-l Tudor Valeriu in raspunsul dansului, biroul personal poate intocmi din timp actele necesare angajatului / angajatei pentru a putea beneficia de indemnizatia pt CCIC.
Eu nu am intampinat nicio problema chiar daca am trimis la ITM pentru inregistrare actele mai devreme, atata timp cat pe dispozitia de suspendare a contractului de munca in baza art 51/a din codul muncii se specifica clar data de la care aceasta suspendare se produce.
1. In raspunsul meu am spus ca poate sa le intocmeasca din timp, dar daca nu au toate datele pregatesc actele si le completeaza atunci cand sunt in posesia acestor date.
2. Raspunsul dat de angajator este corect, cu exceptia acelui formular "agreat" de ITMB care nu stiu la ce se refera (o fi vorba de un formular tipizat de ITMB pentru a le usura munca lor si chiar si pe cea a angajatorului).
3. Acum, dvs. nu trebuie sa va grabiti pentru ca aveti timp sa depuneti actele pentru CCC si primirea indemniztiei. Nu e normal sa duceti ultimul certificat de concediu maternal pentru a va elibera adeverinta solicitata? La fel si cu actul aditional, unitatea il va face, il va inregistra la ITM si apoi vi-l da. Totul va dura cateva zile. Succes!

Alte discuții în legătură

Adeverinta acordare cic ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Am urmatoarea situatie : o salariata a nascut prematur in 21.12.2009. Pana in 20.12.2009 a avut coc. med. cod 01. Din 21.12.2009 are conc med cod ... (vezi toată discuția)
Cic_tata_incetare cim in cele 42 de zile de concediu obligatoriu ale mamei Daniel Shneker Daniel Shneker Buna seara, Mutumesc pentru toate informatiile obtinute din lectura spetelor prezentate. Sotia mea va naste la mijlocul lui ianuarie 2010. Apoi va intra ... (vezi toată discuția)
Concediu ccc tatal copilului roxanamara roxanamara Buna ziua Am cateva nelamuriri in legatura cu acest ccc. 1. Am nascut pe 9 mai. Pentru calcularea celor 42 de zile de concediu de lauzie se ia in calcul ... (vezi toată discuția)