avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... documentele eliberalte de angajator necesare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

documentele eliberalte de angajator necesare dosarului pentru indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

In vederea intocmirii dosarului pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului mi s-a spsu ca, printre altele, sunt necesare si urmatoarele documente:

1.adeverinta salariu ultimele 12 luni
2. adeverinta tip din care reise data inceperii/terminarii concediului de materniatate, data terminarii celor 42 zile lauzie si alte cateva date
3. act aditional la CIM pentru suspendarea acestuia incepand cu ziua urmatoare terminarii concediului de maternitate
4. o cerere catre angajator, aprobata de acesta, pentru suspendarea CIM

Va rog sa-mi spuneti daca aceste documente pot fi eliberate de catre angajator si inainte de terminarea concediului de materniatate sau doar dupa ultima zi a acestuia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 12:46, 8 Mai 2009
Situatia mea este urmatoarea:
-ultima zi de concediu maternitate 8.06.2009, ultimul concediu il voi putea prezenta cel mai devreme pe 01.06.2009
Pot obtine documentel in luna Mai?
Sa inteleg, de la pakos, ca poate exista sau ca exista o problema cu inregistrarea la ITM
nu exista problema cu inregistrarea la ITM, obligatia angajatorului e ca toate actele intocmite sa fie inregistrate in programul REVISAL si la ITM in termen de 5 zile de la data intocmirii lor( suspendarea nu se inscrie in REVISAL deci ramane ca in termen de 5 zile de la intocmire sa fie inregistrata la ITM)
- daca dumneavoastra prezentati si concediul medical si cererea prin care va exprimati dorinta de a beneficia de CCIC in data de 01.06.2009, actele necesare pot fi completate in aceeasi zi iar in dispozitie se precizeaza data de 09.06.2009 ( cred ca am retinut bine data ) ca fiind data de la care CIM este suspendata in baza art 51/a din codul muncii
- mai ramane ca actele dvs sa fie inregistrate la ITM pana cel tarziu in 06.06.2009
Am inteles acum ceea ce spuneti. Documentele pot fi completate in moemntul in care anagajatorul are ultimul certificat medical. Situatia in cazul meu este diferita intrucat in aceasta luna la angajator ajunge abia penultimul certificat, iar eu as fi dorit documentele acum.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta acordare cic ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Am urmatoarea situatie : o salariata a nascut prematur in 21.12.2009. Pana in 20.12.2009 a avut coc. med. cod 01. Din 21.12.2009 are conc med cod ... (vezi toată discuția)
Cic_tata_incetare cim in cele 42 de zile de concediu obligatoriu ale mamei Daniel Shneker Daniel Shneker Buna seara, Mutumesc pentru toate informatiile obtinute din lectura spetelor prezentate. Sotia mea va naste la mijlocul lui ianuarie 2010. Apoi va intra ... (vezi toată discuția)
Concediu ccc tatal copilului roxanamara roxanamara Buna ziua Am cateva nelamuriri in legatura cu acest ccc. 1. Am nascut pe 9 mai. Pentru calcularea celor 42 de zile de concediu de lauzie se ia in calcul ... (vezi toată discuția)