avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu ccc tatal copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu ccc tatal copilului

Buna ziua

Am cateva nelamuriri in legatura cu acest ccc.

1. Am nascut pe 9 mai. Pentru calcularea celor 42 de zile de concediu de lauzie se ia in calcul si data de 9 mai? Mai exact cand expira cele 42 de zile, pe 20 sau pe 21 iunie?
2. Ce acte trebuie sa depuna tatal la serviciu pentru ccc si suspendarea cim?
3. Ce acte trebuie sa elibereze angajatorul pentru constituirea dosarului ccc?
4. Dosarul pentru ccc se depune dupa ce expira cele 42 de zile de concediu lauzie? Trebuie depusa o dovada a incetarii concediului si daca da care este aceasta...copie dupa ultimul formular de concediu eliberat de medicul de familie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 17:38, 27 Mai 2011
1.OUG 158/2005-ART 24(2)...durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile. Trebuie sa aveti minim 42 de zile, discutati cu medicul sa vedeti cu ce data va elibereaza concediul medical.
2.Copie certificat nastere copil, declaratie de la firma la care mama este angajata ca nu este mama in concediu, cerere din partea tatalui de intrare in CCC. Angajatorul emite decizie de suspendare a CIM cf 51 lit a si completeaza o adeverinta tip cu veniturile nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
4.Plata indemnizatiei CIC se efectueaza din data incetarii concediului de maternitate, daca depunteti dosarul in termen de 60 de zile lucratoare de la expirarea concediului de maternitate(O.U.G. nr. 148/2005 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut in perioada de lauzie- contract pe perioada determinata Elisabeta C. Elisabeta C. Buna ziua, sunt insarcinata si cu contract pe perioada determinta pana in 30 sept. 2010 -exact data posibila a nasterii. Conform O.U.G. nr. 96/2003 (art.2,g) ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate / indemnizatie de ingrijire si crestere copil biasro biasro Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 luni si as dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la concediu de maternitate si la indemnizatia de ingrijire si ... (vezi toată discuția)
Maternitate - contract de munca pe perioada determinata melinda75 melinda75 Buna ziua, Sora mea este angajata cuy contract pe termen determinat la o societate la care a fost rechemata din somaj dupa ce fosta colega a intrat in ... (vezi toată discuția)