In vederea intocmirii dosarului pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului mi s-a spsu ca, printre altele, sunt necesare si urmatoarele documente:
1.adeverinta salariu ultimele 12 luni
2. adeverinta tip din care reise data inceperii/terminarii concediului de materniatate, data terminarii celor 42 zile lauzie si alte cateva date
3. act aditional la CIM pentru suspendarea acestuia incepand cu ziua urmatoare terminarii concediului de maternitate
4. o cerere catre angajator, aprobata de acesta, pentru suspendarea CIM
Va rog sa-mi spuneti daca aceste documente pot fi eliberate de catre angajator si inainte de terminarea concediului de materniatate sau doar dupa ultima zi a acestuia.
:offtopic:
Nu exista formulare agreate de ITM Bucuresti ... cred ca este printre putinele institutii de acest gen care pe site-ul lor nu au modele de formulare pe care sa le foloseasca angajatorii in relatiile cu ITMB.
Formularele de care faceti referire se gasesc pe site-ul altor ITM-uri, iar angajatorii le folosesc in relatia cu ITMB.
Dna Carmen, cum ati intocmit dvs actele inainte de terminarea concediului de maternitate? Conform celor spuse se dl Tudor teoretic nu e posibil.
Multumesc
Dau un exemplu:
1. Cerere , intocmita in data de 15.05.2009, catre angajator pentru suspendarea CIM pentru a putea beneficia de CCIC incepand cu data de 20.05.2009.(aprobata)
2. Ultima zi de concediu medical ( din cele 42 zile obligatorii de concediu de lauzie) : 19.05.2009
3. daca am datele de mai sus pot intocmi adeverinta eliberata de angajator, din care reiese data la care se implinesc cele 42 de zile, stagiul de cotizare, etc
4. pot intocmi in 15.05.2009 si dispozitia de suspendare a CIM , iar in aceasta dispozitie precizez data de 20.05.2009 data la care contractul de munca se suspenda.
Cred ca nu am gresit in exemplul de mai sus cu nimic , asa ca nu vad de ce nu pot intocmi in 15.05.2009 toate actele necesare angajatei, de ce trebuie sa o pun pe drumuri sa tot vina la firma : o data cu concediul medical, apoi pentru depunerea cererii, apoi pentru adeverinta si dispozitie de suspendare. Multumesc , astept si alte pareri.