avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces inselaciune

buna ziua,
astazi au venit 2 jandarmi la usa cu un mandat pe care scria ca sunt chemat sa dau o declaratie la alba iulia. eu stau in bucuresti. acuzatia este de inselaciune.
vreau sa stiu daca pot face ceva sa dau declaratia in bucuresti si nu in alba iulia.
am luat legatura cu judecatoria din alba si mi s-a refuzat categoric declaratia pe bucuresti.
Cel mai recent răspuns: burcea georgiana , utilizator 16:21, 29 Mai 2014
Comisia rogatorie (art. 200 Cod procedura penala) la care va referiti dvs. se poate face in cazul in care instanta (din Alba Iulia) nu ar avea posibilitatea de a asculta un martor, a proceda la o cercetare la fata locului, la ridicarea unor obiecte si s-ar adresa unei alte instante care ar avea posibilitatea sa le efectueze. Dvs. sunteti chemat in fata instantei in calitate de inculpat, din cate am inteles (acuzatie de inselaciune), iar in acest caz instanta din Alba Iulia trebuie sa va audieze, caci ea judeca dosarul. Deja s-a emis mandat de aducere pe numele dvs. deci va trebui sa va deplasati la Alba, la urmatorul termen de judecata, pentru a da declaratie.
multumesc pentru raspuns si as mai avea o intrebare.
subiectul inselaciunii se face un colet trimis prin posta de mine. destinatarul pretinde ca acel colet a fost gol. cum pot eu dovedii ca am trimis coletul in regula?
coletul a fost trimis prin posta romana
Verificati greutatea coletului, la trimitere ar trebui sa apara pe hartia primita de la posta cand ati trimis coletul, si la primire.
gramajul corespunde. este acelasi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie in bucuresti syssony syssony Buna dimineata.Am primit azi in posta o citatie,am fost la politie sa vad despre ce e vorba si mi-au spus ca trebuie sa ma prezint la Bucuresti la o sectie de ... (vezi toată discuția)
Pachet trimis prin posta romana, desfacut si impachetat altfel si fara continutul in el. zamfirescu2000 zamfirescu2000 Buna ziua... Am comandat de pe tocmai.ro un telefon Samsung galaxy s4 i9506 cu cablu de date, casti si încărcător in valoare de 1110 lei de la o doamna . ... (vezi toată discuția)