avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata comisiilor de concurs ocupare post vacant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata comisiilor de concurs ocupare post vacant

As vrea sa stiu daca se platesc membrii comisiei de concurs pentru ocuparea posturilor vacante corespunzatoare functiilor contractuale, nu a functionarilor publici. Si care este legea care reglementeaza plata/neptata lor.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
Roxana6, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana6 , utilizator 08:58, 30 Mai 2014
fiecare institutie in parte are o metodologie de concurs aferenta + regulamente ce cuprind dispozitii privind plata membrilor comisiilor de concurs . de regula se stabileste un tarif / ora.
HG 286/2011 privind aprobarea Regulamentului cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice din 23.03.2011 nu prevede nicio remuneratie pentru plata comisiei de concurs, asa cum prevede HG 611/2008 in cazul functionarilor publici.
Multumesc pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare. Conform HG 286/2011 Art 8 (2) Persoanele nominalizate în comisia de concurs şi în comisia de soluţionare a contestaţiilor, cu excepţia secretarului, sunt persoane cu pregătire şi experienţă profesională în domeniul postului pentru care se organizează concursul, si Art. 9 b) să deţină o funcţie cel puţin egală sau echivalentă cu funcţia contractuală vacantă pentru ocuparea căreia se organizează concursul;
Tinand cont de acestea psihologul poate fi membru in comisia pentru kinetoterapeut (care are studii de educatie fizica si sport)? Pornind de la faptul ca nu exista niciun kinetoterapeut angajat in institutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaţie examen SzAlex SzAlex În speţă este vorba de un examen organizat pentru promovare post vacant; Comisia este alcatuit din trei persoane conform regulamentului interior; Pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Suntem institutie, (personal contractual) publica asistenta sociala,postul de conducere de contabil sef scos la concurs se organizeaza dupa legea 286/2011 ... (vezi toată discuția)
Ordonator de credite poate face parte din comisia de examinare?in ce conditii? cristinacarina cristinacarina Va rog sa-mi spuneti daca ordonatorul de credite poate face parte din comisia de examinare la un concurs organizat de o institutie publica?Care sunt ... (vezi toată discuția)