avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am si eu o intrebare catre dumneavoastra.Locuiesc in Alexandria Jud Teleorman bunicul meu este din Prunisor sat Arvatesti, ele este plecat din sat de 20 de ani a mostenit o casa pe care a donat-o unei femei care a avut grija de el si fratii lui ..Au mai mostenit 4 hectare de padure si 30 de pogoane de pamant ..asta de 20 de ani nu are nici un act , actele sunt la primarie in sat presupun..ce pot face in situatia asta imi puteti da un sfat nu mam interesat niciodata de pamantul acesta astept raspunsul dumneavoastra .. va multumesc astept un raspuns ca sunteti cel mai in masura sa intreb ...
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
laurentiuceciu, utilizator
Ce e mai important nu ne-ati spus : este bunicul matern/patern? Mama/tata d-voastra, fiica/fiul bunicului, traieste?
Din expresia ,,a avut grija de el si [de] fratii lui", ce sa intelegem ? E mort bunicul? Daca e mort, cand a murit (anul, luna)?
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
DlGoe, utilizator
este bunicul meu din parte tatalui meu bun. bunicul traieste si acum are 85 de ani el a mai avut 2 frati care au murit...el e singurul mostenitor de acolo ..
laurentiuceciu a scris:

ce pot face in situatia asta imi puteti da un sfat nu mam interesat niciodata de pamantul acesta astept raspunsul dumneavoastra .. va multumesc astept un raspuns ca sunteti cel mai in masura sa intreb ...

Stimate user laurentiuceciu, la întrebările d.lui Goe, deosebit de utile, pertinente şi concludente, aş mai adăuga una: de fapt, care este interesul dumneavoastră? Ce urmăriţi, în mod concret?
dac mai am sanse sa mai recuperez ceva de acolo dupa atata timp?
Ce urmăriţi, în mod concret?

Maestre @themis, respectele mele :thumbup:
D-voastra ce credeti, oare ce urmareste :giggle: ?!
@laurentiu........
Viata lunga si mila Domnului pt. bunic, are mare nevoie! De mila Domnului ziceam.
Stimate domn, marea problema cu mostenirea (succesiunea) pt. descendenti (copii, nepoti, stra-nepoti, in ordine pana la Adam) este ca o dobandesc doar dupa decesul ,,proprietarului".
Cat va mai trai bunicul, domnia sa va face ce va voi cu bunurile din proprietate. Cand va trece la cele vesnice, la mostenire va veni tatal d-voastra, iar d-voastra il veti mosteni pe tata s.a.m.d. Nici cu fratii bunicului nu aveti acum vreo sansa, chiar daca nu a avut niciunul copii. Si in aceasta situatie tot bunicul culege roadele :)
Sigur, puteti sa cereti punerea sub tutela a bunicului! In ochii urmasilor faptul ca si-a donat averea cuiva care-l ingrijeste este o dovada ca nu mai e in toate mintile.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bogdănești Bogdănești Bună ziua! Bunica mea a avut doi copii:mama care mai trăiește și un frate mort în 1995. Nevasta acestuia a murit și ea rămânâdu-le trei copii pe care ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)