avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere la bloc

buna seara . pe data de 20.02.2014 s-a dat hotarare la judecatoria sectorului 4 sa platesc suma de 3400 de lei in termen de 6 luni de la data pronuntarii (20.02.2014).Am platit in primele 3 luni aproximativ jumatate din suma. Mai am la dispozitie inca 3 luni de zile. Presedintele blocului ma ameninta ca se duce la executor judecatoresc si cere evacuarea mea din imobil. Daca Instanta mi-a dat 6 luni termen ce poate face acest presedinte arogant ??? Ce drept are el sa ceara evacuarea inainte de trecerea termenului fixat de Instanta de judecata a sectorului 4 ??? Va multumesc frumos ptr. rabdare ade a-mi citii mesajul. Cu respect.

Complet: C11-civil, executări (fost fond funciar)
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea completată. Obligă pârâtul la plata sumei de 3.250,55 lei, reprezentând cote restante la întreţinere şi penalităţi pentru perioada februarie 2012 – septembrie 2013. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.200 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Fixează termen pentru plată 6 luni de la pronunţarea prezentei hotărâri. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.02.2014.
Document: Hotarâre 1441/2014 20.02.2014
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
mireladolta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:30, 7 Iulie 2014
Nu are dreptul sa va evacueze daca veti continua sa platiti in termenul stabilit de instanta. Evacuarea nu se poate face decat in temeiul unei hotarari judecatoresti .
Nu are dreptul nici presedintele de asociatie nici executorul judecatoresc sa desfasoare acte si actiuni in afara limitelor dispuse de instanta prin hotarare
Daca va mai deranjeaza presedintele de asociatie,comunicati ca exista hotarare judecatoreasca cu termen,in interiorul caruia dv urmeaza sa va achitati debitul,astfel incat pretentia presedintelui de asociatie nu are temei legal
@mireladolta

In stadiul in care sunteti acum, conducerea asociatiei nu poate sa ceara "evacuarea" asa cum spuneti. Este o amenintare asa cum se ameninta oamenii in popor: te evacuez, te execut, te dau afara din casa...
In realitate, daca nu platiti datoria asa cum a stabilit instanta, presedintele asociatiei trebuie sa apleleze, dupa ce investeste hotararea, la un executor judecatoresc. Apoi executorul poate sa va execute. Asta inseamna ca va poate retine din venituri luna de luna daca aveti ori sa scoata apartamentul la vanzare prin licitatie. Abia dupa ce se adjudeca apartamentul in favoarea unui cumparator, o sa eliberati apartamentul ori o sa fiti evacuat. Asadar nu va poate evacua presedintele.
Dumneavoastra avand termenul de plata stabilit de instanta trebuie sa va conformati, sa platiti intreaga datorie pana la acel termen si nu o sa aveti probleme.

daca mai imi ramane o suma infima...cum ar fi 500 lei ce poate face ?
cu respect.
In primul mesaj spuneti ca aveti hotararea va obliga sa platiti 3400 lei in 6 luni. Apoi din hotararea judecatoreasca ce o afisati reiese ca sunteti obligat la plata sumei de 4450,55 lei si aceasta este suma concreta stabilita de instanta.
Eu va sugerez sa platiti intreaga suma pana la termenul stabilit ca sa nu aveti necazuri. Daca tot ati avut norocul ca instanta sa va dea acest termen de 6 luni, e bine sa va conformati. Altfel asociatia poate apela la executor chiar si pentru 500 lei neachitati si o sa aveti mai mult de plata incluzand si onorariul executorului, eventuale penalizari....
Am avut mai multe hotarari judecatoresti prin care restantierul era obligat sa plateasca dar fara ca instanta sa stabileasca vreun termen de plata si asociatia putea merge la executor imediat dupa ce intra in posesia hotararii. Aveti acest termen, dar respectati-l!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata intretinere bloc mireladolta mireladolta buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr0o prbl. daca puteti.pe data de 19 decembrie 2013 am fost chemat la judecatorie fiind dat in judecata de asociatia ... (vezi toată discuția)
Respingere capat cerere chemare in judecata in temeiul lipsei de interes avantaj avantaj Asociatia noastra la data de 15.10.2013, a chemat in instanta pe parata X pentru recuperarea unei datorii de 11 859,09 lei, la care Judecatoria Sectorului 5 ... (vezi toată discuția)
Restanta-evacuare mireladolta mireladolta Buna ziua,am acumulat datorii la intretinere suma totala cu penalitati este de 2722.58,asta datorita faptului ca am intrat in somaj iar sotul meu castiga in ... (vezi toată discuția)