avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare definitiva si irevocabila in favoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare definitiva si irevocabila in favoarea tatalui, abandon familie mama

Buna,

Situatia pe scurt :
- copil nascut in 2011 in strãinãtate dintr-o relatie de concubinaj intre parinti
- hotarare instantã românã definitivã si irevocabilã din aprilie 2014 (domiciliu la tata in Romania, autoritate parinteasca comuna, cheltuieli de judecata si pensie alimentara din partea mamei)
- nici un program de vizita stabilit/impus de catre instanta pentru mama
- mama pana in prezent nu si-a achitat obligatiile, dezinteres aproape total pentru copil din partea ei care a parasit tara nelasand posibilitatea de a fi contactatã
- copilul domiciliat, intretinut si educat 100% de cãtre tatã
- nici un fel de plângere in curs impotriva mamei pentru abandon de familie si/sau neplata pensiei alimentare (intarziere din octombrie 2013 cf ordonanta presedentiala definitiva)

Acte in posesie :
- certificat de nastere copil
- livret de familie
- pasaport minor expirat din 2012

Obiective:
- intocmire pasaport minor fara acordul/semnatura mamei
- calatorie minor insotit doar de catre tata
- tatal doreste/trebuie sa lucreze in strainatate caci situatia financiara a devenit foarte precarã

Va rog din suflet sa ma indrumati concret ce si cum sa fac ca sa ies la liman.

Multumesc anticipat pentru timpul si sfatul acordat
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
LysBordelais, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:52, 2 Iunie 2014
Formulati plangere penala la politie pentru abandon familie, neplata pensiei de intretinere pentru minor.
acest lucru ma va ajuta sa-mi ating obiectivele?
din cate am putut citi pe acest forum aceasta plangere nu ar duce prea departe
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
LysBordelais, utilizator
ar trebui sa obtineti pe cale judecatoreasca exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dumneavoastra ca sa puteti face cam tot ce ati scris iar plangerea penala posibil...... sa va ajute , insa chiar si asa exista diferite state, ex Norvegia, care solicita acordul expres autentificat la notar al celuilalt parinte ca minorul sa poata locui o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat: sa fie inscris la scoala, sa obtina un permis de sedere....
Cel mai usor este sa obtineti acordul mamei printr-o declaratie autentica la notar, discutati si cu un avocat inainte ca sa puteti include cat mai cuprinzator toate aspectele care v-ar putea interesa .
Pentru pasaport si calatorie fara acordul mamei puteti cere ori suplinirea acordului pe calea ordonantei prezidentiale (temporar, adica de fiecare data cand aveti nevoie) ori puteti cere sa exercitati autoritatea parinteasca in mod exclusiv motivand ca absenta mamei impiedica interesul superior al copilului. Ati putea sa le faceti chiar si pe amandoua conconcomitent, insa totul depinde de situatia dvs in fapt.
Mergeti cu toate faptele si actele la un avocat cu experienta in instanta de care apartineti si veti fi indrumat cel mai corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere custodie exclusiva vali.t vali.t in urma sentintei de divort pronuntata anul trecut unde se mentiona ca, custodia este comuna, as dori sa aflu cum pot proceda pentru ca, minorul sa imi fie ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt cetățean roman cu residenta permanenta în ... Roxannne Roxannne Bună seara! Sunt cetățeni roman cu residenta permanenta în Norvegia! Aici în Norvegja l-am întâlnit pe tatăl copilului meu și am rămas ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- iesirea din tara a unui minor ovidiu691sorin ovidiu691sorin Sunt divortat de 3 ani si 5 luni. 1- -instanta mi-a incredintat spre crestere si educare 2 copii minori. Fosta doamna nu a platit nici macar o luna ... (vezi toată discuția)