avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Am un copil de 2 ani și 6 luni dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Am un copil de 2 ani și 6 luni dintr-o relație ...

Buna ziua ! Am un copil de 2 ani dintr-o relație de concubinaj. Relația a fost si cu bune și cu rele pana am făcut certificatul copilului .. după s-a stricat de tot . De atunci eu stau cu copilul separat de tatăl sau. Uita ca are copil , nu îl caută , a fost Crăciun , paste , ziua lui .. nimic. A băgat pensie strict cât eram in proces și când i-am făcut plângere. Are copil doar când vede ca intentez ceva legal împotriva lui . Nu a fost violent cu copilul , nu la agresat nici pe el nici pe mine . Dar l-am crescut singura și îl cresc și in continuare . Nu i-as interzice sa îl vadă dacă ar vrea , dar efectiv nu ii pasa . Acuma vreau sa ii fac pașaport copilului sa mai mergem sa vizitam și nu dau de el , nu Răspunde . Am vreo șansa sa am putere de decizie doar eu asupra copilului ? Sa nu mai depind de el cu nici un fel de semnătura .. mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
Andrap98, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:48, 26 Aprilie 2023


Buna ! Am custodie comuna cu el , am avut proces . Nu a cerut sa aibă program de vizita . Are pensie și nu o plătește . Nu suna și nu caută copilul . Nu se interesează de el . De aia vreau sa nu mai stau sa depind de el. Chiar nu se poate face nimic in cazul părinților cărora nu le pasa de copii ? Chiar trebe sa stea celălalt sa se roage de el sa poată duce copilul in alta țara sa vada o grădina zoologica , un parc acvatic , etc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar trebe sa stea celălalt sa se roage de el sa poată duce copilul in alta țara sa vada o grădina zoologica , un parc acvatic , etc.


Da, daca autoritatea parinteasca se exercita in comun.
Puteti sa obtineti suplinirea acordului in instanta, dar asta dureaza si trebuie facuta la fiecare calatorie.
Lipsa de interes fata de copil nu este un motiv suficient pentru acordarea custodiei exclusive.
Custodia exclusiva se acorda pentru situatii grave sau motive intemeiate: agresiuni, cruzimi, abuz fata de minor, consum de alcool, droguri, punerea copilului in pericol etc.
Asta ca sa nu mai depindeti de el pentru procuri si declaratii de calatorie...Nope, nu merge.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Exista posibilitatea ca instanta de judecata sa dispuna ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun.

Totusi, daca dezinteresul manifestat in procesul de crestere si educare subzista pe o perioada lunga de timp, instanta de judecata poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata, in mod exclusiv, de dumneavoastra.

Masura trebuie luata in acord cu principiul interesului superior al minorului.

Prin urmare, puteti solicita acordarea autoritatii exclusive.

In subsidiar, daca autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun, instanta de judecata poate dispune suplinirea acordului paratului, in vederea emiterii pasaporului pentru minor, cat si in vederea efectuarii deplasarilor in strainatate, pe o perioada de 3 ani.


2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dovediti ca e vb de neglijenta din partea tatalui si puteti obtine ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca. Contactati un avocat.
Cereti pana una, alta suplinirea acordului pt aa-i face copilului pasaport si pt iesirea din tara unde vreti sa mergeti acum.
Daca aveti bilete luate, puteti cere si pe calea ordonantei presedintiale.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)