avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avertisment intarziere program angajata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avertisment intarziere program angajata gravida

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu parerile dvs.Sunt insarcinata in cinci luni si am avut probleme medicale pe tot parcursul sarcinii,in acest sens am de la medic o recomandare program redus 6 ore.Am ales sa vin la job intre orele 09-15,dar din cauza starilor de rau pe care le am in unele dimineti,repet unele..nu mereu, nu pot sa ajung la job fix la ora noua.Unul dintre sefi a fost in "control " acum cateva dimineti la ora 9 iar eu am ajuns la si 10 minute.Si alti colegi,nu numai eu.Acum doamna de la resurse ne va da un avertisment pentru ca nu am fost aici la ora 9.
Acum stiu ca programul este program si trebuie respectat dar mi se pare un pic exagerat ca dupa atatia ani de munca sa nu primesc un pic de intelegere in aceste luni grele de sarcina.Este ok. sa-mi de-a avertisment pentru 10 min intarziere? dat fiind ca am probleme cu sarcina si am dovedit asta prin adeverinta cu program redus.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: danielasi2013 , utilizator 10:51, 2 Iunie 2014
Constatarea abaterilor si aplicarea sanctiunilor disciplinare reprezinta atributia conducerii unitatii, tinand cont de prevederile RI. Daca in RI scrie ca se acorda avertisment, atunci veti primi avertisment. Puteti contesta o eventuala decizie.
Daca nu va puteti desfasura activitatea solicitati concediu de risc maternal, sau chiar de incapacitate temp de munca.
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Salariatul sanctionat disciplinar poate contesta decizia de sanctionare la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei respective.
Multumesc pentru raspuns.Pe mine personal nu ma afecteaza acest avertisment.Mi s-a parut o mare nesimtire din partea lor ca nu apreciaza si sacrificiile angajatilor.Nu am stat pe acasa in medicale ci am preferat sa vin la servici,mai devreme sau mai tarziu si sa-mi inchid luna..ca sa le fie lor usor.
Pana la urma tot raul spre bine... mi-am luat CO medical.Si ma gandesc la cel de risc ..la recomandarea medicului.
Bineinteles ca nu le-a convenit.Din nefercire pentru ei si angajatii mai au drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris primit pe nedrept adaly_d adaly_d Buna ziua, Am primit avertisment scris din partea anagajatorului fara sa fiu vinovata(consider eu). As avea nevoie de cateva sfaturi. Lucrez part-time, venind ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)