avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... sediu asociatie - avize
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

sediu asociatie - avize

stie cineva daca pentru a stabili sediul social al unei asociatii intr-un apartament de bloc este nevoie de acordul Asociatiei de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:28, 5 Iunie 2009
DA
DA!? De ce ? Tot pe acest forum se spune ca nu sunt obligatorii ! Legea spune ca nu este necesara ! Dar practica??
Ii intreb pe cei care au trecut pein procesul de infiintare a unei asociatii.
Teoretic este nevoie, deoarece se schimba destinatia locuintei iar legea 230/2007 impune acordul pentru aceasta modificare.

Cu toate acestea, numai la societati comerciale se cere acordul ca document parte a dosarului de infiintare, in rest (inclusiv la asociatii) nu e nevoie sa il prezentati.
Va spun ca in practica nu se cere acordul vecinilor pentru constituirea unui ONG.
Daca este vorba doar de stabilirea sediului principal NU este necesar, daca desfasurati activitati DA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat sediu ong Oanamares Oanamares Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pentru stabilirea sediului unei asociatii se face un contract de comodat pentru o camera dintr-un apartament, este ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala in spatiu comercial aflat la parteul unui bloc. dahole dahole doresc sa infiintez o societate comerciala noua, care va avea sediul intr-un spatiu comercial (din constructie avand aceasta destinatie) aflat la parteul unui ... (vezi toată discuția)
Pfa - servicii pe cale electronica - sediu kutez kutez Stimati forumisti, ingaduiti-mi sa apelez la domniile voastre cu urmatoarea problema. [b]Contextul intai:[/b] [+] Vreau sa-mi fac PFA (servicii pe care ... (vezi toată discuția)